Klaus prozradil, o co se pře s americkými přáteli. Týká se to Ruska

26.09.2014 22:55

Exprezident Klaus poskytl rozhovor britskému časopisu Spectator. Prohlásil v něm, že dnešní Rusko nelze přirovnávat k Sovětskému svazu za časů Leonida Brežněva. Pokud někdo činí takové přirovnání, zůstává uvězněn v dnes již zastaralém vidění světa.

Klaus prozradil, o co se pře s americkými přáteli. Týká se to Ruska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus po 25 letech navštívil bývalý Prognostický ústav, kde vystoupil v diskusi s názvem Ukrajina mezi Evropou a Ruskem

Někdejší česká hlava státu Václav Klaus v rozhovoru pro britský časopis zdůraznil, že v komunistickém režimu prožil většinu života. Přesto, anebo možná právě proto je přesvědčen, že dnešní Rusko nelze srovnávat se Sovětským svazem, i když přiznává, že lidem ze Západu by se možná dobře nežilo ani v dnešním Rusku. Rozdíly mezi dnešním Ruskem a Sovětským svazem jsou prý ale naprosto zřejmé.

„Vždycky se o tom přu se svými americkými a britskými přáteli. Politický systém v Rusku se liší od obdobných systémů v našich zemích, a kdybychom tam měli žít, nebyli bychom asi nadšeni. Ale srovnávat dnešní Rusko a Sovětský svaz Brežněvovy éry - to je prostě nesmysl," řekl Klaus.

Nepřátelství vůči Rusku ze strany Západu považuje Klaus za chybné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…