Klausův institut vydává knihu exprezidentových projevů

25.03.2013 15:15

Institut Václava Klause vydává první knihu poté, co nyní již bývalý prezident opustil Pražský hrad. Jmenuje se Václav Klaus - Deset a obsahuje projevy, které Klaus pronesl ke státnímu svátku 28. října ve svých dvou funkčních obdobích. Vyplývá to z informací ČTK.

Klausův institut vydává knihu exprezidentových projevů
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Václav Klaus při svém posledním prezidentském projevu v České televizi

Předmluvu ke knize napsal někdejší Klausův kancléř a současný ředitel institutu Jiří Weigl. Institut začal vznikat ještě v době, kdy byl Klaus prezidentem. Jeho vůbec prvním publikačním počinem byla letos kniha, která je sborníkem textů o lednové Klausově amnestii, ve společnosti široce kritizované. Je nazvaná Spor o amnestii a obsahuje mimo jiné text kontroverzního rozhodnutí, Klausova veřejná vyjádření k amnestii a reakce politiků na ni.

Institut je budován v Praze ve stylu amerických prezidentských knihoven. Klaus už dříve v médiích řekl, že prostřednictvím institutu chce zůstat vedle politiky, nikoli před ní zabouchnout dveře. Think-tank by měl formulovat názory založené na svobodě podnikání, malém státu a osobních svobodách. Chod institutu chce zabezpečit majitel finanční skupiny PPF Petr Kellner.

Instituce se bude věnovat veřejné politice, vydávat knihy, časopisy, stanoviska, pořádat konference, semináře. Též se zaměří na nestranické diskuse s odborným pohledem. Má být přístupná veřejnosti. V Česku působí také Knihovna Václava Havla, která se stará o odkaz prvního polistopadového prezidenta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…