Klidná neděle se nekoná: Radim Jančura vrací úder Milanu Chovancovi, který ho zesměšnil videem. Připomněl mu...

19.06.2016 19:23

Přestřelka mezi šéfem Student Agency Radimem Jančurou a ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) pokračuje. Poté, co Jančura nechal vyrobit polepy autobusů s Chovancovou fotografií a vyjádřením nesouhlasu s reorganizací policie, natočil Chovanec krátké video s reakcí. Nyní se k němu vyjádřil již i samotný Jančura.

Klidná neděle se nekoná: Radim Jančura vrací úder Milanu Chovancovi, který ho zesměšnil videem. Připomněl mu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura, šéf Student agency

„Politik, který za devět měsíců získal titul na plzeňských právech a který má blízko ke Škodě Transportation a k Martinu Romanovi, by se neměl označovat za slušného a chudého politika,“ uvedl v reakci na dnes zveřejněné Chovancovo video Jančura.

Sám Jančura přitom vše rozdmýchal. A to tím, že v pátek zveřejnil fotografie svých autobusů polepených billboardy s kampaní proti ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD). Nelíbí se mu totiž prosazená reorganizace policie a sloučení dvou elitních útvarů v jeden. 

Chovanec je na polepech pojmenován jako Langer II., v narážce na exministra vnitra Ivana Langera (ODS), jenž stojí za zrušením finanční policie. Slib ohledně polepů přitom Jančura učinil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz před několika dny. Rozhovor s Radimem Jančurou ZDE.

„Napište jim slušně, co si o tom myslíte. Měli by znát i váš názor,“ zní také na polepu, kde je mimo jiné uveden kontakt na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) i na Milana Chovance. Důvodem Jančurova kroku byla prý obava z narušení spravedlivého a nezávislého vyšetřování významných kauz. 

„Rozhodl jsem se zveřejnit čísla mobilních telefonů na premiéra Sobotku a na ministra vnitra Chovance. Pokud politik ztratí kontakt se svými občany, může občan navázat kontakt s politikem sám. Premiér i ministr vnitra a jejich úřady jsou financovány jen z daní občanů. Ti mají proto právo poslat i tak vysokým politikům krátkou zprávu, co si o tak zásadních krocích myslí. Občané však zároveň mají povinnost se ve zprávě chovat uctivě a slušně, a to i když s daným politikem nesouhlasí. Prosím své spoluobčany, aby psali věcné, slušné a krátké SMS zprávy, které s ohledem na pracovní vytížení obou politiků jsou mnohem efektivnější a mohou padnout na úrodnou půdu,“ doplňuje Radim Jančura.

Celé prohlášení najdete ZDE.

Chovanec si však Jančurovo počínání nenechal líbit a dnes vůči němu zareagoval drsným vzkazem zveřejněným na serveru YouTube. Hned úvodem se navezl do skutečnosti, že Jančura v minulosti poskytl zdarma reklamní plochy miliardáři Andreji Babišovi. „Netušil jsem, že se stejné cti letos dostane i mně. Je před volbami a jako reprezentant tradiční a i chudé politické strany si toho velmi vážím,“ řekl úvodem Chovanec. Jančurovi také poděkoval za to, že kontakt na něj zveřejnil, neboť má lidi rád a jejich názory si velmi rád přečte.

„Víte, že jsem obyčejnej chlap z Plzně, rád chodím do posilky, rád chodím i na ryby a vždycky jsem si myslel, že něco říct na rovinu nevadí. A možná někdy i trochu sprostě. Ale je to jinak. Na slovník vás miliardářů já prostě nemám,“ pokračoval Chovanec na videu natáčeném v přírodě.

„Když si vzpomenu na ty sprosťárny na koaličních radách, nebo Bezpečnostní radě státu, nebo na SMSky, které jste mi před několika dny posílal, tak je to jasné. Ze mě prostě nikdy miliardář nebude. Bude ze mě snad jen slušný politik z Plzně,“ řekl také.

Video najdete ZDE.

„Na rovinu: Obdivuji vás pro váš podnikatelský úspěch, pro vaši přímočarost i dravost. Před lety jste říkal, že chcete podnikat bez dotací. Dnes si čtu, že se o ně ucházíte a dokonce, že na nich i vyděláváte. Odkud já ten příběh znám? Asi z koalice,“ rýpl si zřejmě do Andreje Babiše. V jednom se však podle jeho slov s Jančurou neshodne.

„Zvykli jsme si na vaše žluté autobusy, na vaše žluté vlaky, zvykli jsme si i na žluté lány řepky, která roste i pro dotace pro pana Babiše. Na jedno si však nezvykneme. Na návrat této žluté policie. My nechceme žlutý svět, my chceme svět barevný,“ uzavřel Chovanec u automobilu Veřejné bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…