Klinika pro obchod s lidskými orgány. Hádejte, jaký stát ji oficiálně založil

18.09.2015 22:32

Said Mamuzini, oficiální zástupce irácké Demokratické strany Kurdistánu (DSK) v Mosulu, byl nucen uprchnout z Mosulu poté, co bylo město obsazeno bojovníky IS. Podle serveru První zprávy Mamuzini informoval o trhu s lidskými orgány, který radikální džihádisté v Iráku pořádají.

Klinika pro obchod s lidskými orgány. Hádejte, jaký stát ji oficiálně založil
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Podle Mamuziniho islamisté dokonce otevřeli kliniku, která se specializuje na odebírání a následný prodej orgánů.

„Teroristé otevřeli kliniku 13. června 2015. Nazvali ji na počest bývalého hlavního představitele Iráku Saddáma Husajna. Operace dělají lékaři IS. Bojovníci odebírají orgány místnímu obyvatelstvu a prodávají je bohatým klientům,“ popsal Mamuzini zvěrstvo extremistů pro portál Sputniknews a dodal, že většina obyvatel města Mosulu žije v bídě. „Někteří lidé jsou nuceni prodávat své orgány, aby nezemřeli hlady. Protože jim zkrátka nezbývá nic jiného,“ prozradil Said Mamuzini dále v rozhovoru.

„Oni odebírají orgány všem. Vězňům buď vyhrožují smrtí, nebo jim slibují, že je pustí dříve výměnou za určitý orgán. Bojovníci kupují orgány za čtyři miliony dinárů (přibližně 3,5 tisíce dolarů, pozn. red.) a prodávají je za daleko vyšší cenu. Obchod je veden v Iráku prakticky všude. Víme také, že bojovníci IS posílají orgány do Sýrie,“ prozradil.

Jak nyní už někdejší zástupce DKS v Mosulu uvedl, většina obyvatel z města uprchla poté, co bylo obsazeno bojovníky Islámského státu. „Před příchodem IS žily v Mosulu čtyři miliony lidí. Ale když bylo město obsazeno teroristy, mnozí obyvatelé utíkali. Následkem toho zde v současné době žije jen něco přes milion obyvatel,“ řekl v závěru rozhovoru Mamuzini.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…