Kníže chce založit „fórum“. Má být pro ty, co se stydí do strany

04.03.2013 7:02

TOP 09 využívá situace, kdy se v preferencích dostala nad ODS, a plánuje další posilování pozic. Aktuálně se řeší nápad založit Fórum Karla Schwarzenberga, které by vzniklo kolem předsedy a ikony strany. Satelitní sdružení by mělo být i personální zásobárnou pro kandidátky TOP 09.

Kníže chce založit „fórum“. Má být pro ty, co se stydí do strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg po prohraném druhém kole prezidentské volby

Fórum by však mělo být se stranou spojeno pouze částečně. Hlavním cílem je podle deníku Právo vytvoření platformy pro ty, kteří se chtějí politicky angažovat, ale strany považují za příliš prohnilé. „Politické strany si tak bezvadně pokazily pověst, že vstoupit do politické strany se rovná vstoupit do podezřelého nočního podniku,“ říká sám předseda Schwarzenberg pro deník Právo. Fórum by mělo lidi přilákat zpět k politice.

Schwarzenbergova a Kalouskova partaj se tak do značné míry snaží opakovat scénář z předchozích voleb, kdy „nový vítr“ a nová témata vnesli do kampaně regionální Starostové. TOPka připouští, že by pro ni sdružení mohlo zafungovat i jako personální rezervoár, ale hlavní cíl je podle předsedy Schwarzenberga jinde. „Hlavně se naučí diskutovat a také zjistí, o co v té politice jde,“ říká.

Podle politologa Jana Bureše, kterého Právo oslovilo, by tento záměr mohl stranu personálně posílit v boji s ODS o lídra pravice. Také by strana díky sdružení mohla více prodiskutovat svůj program, který je prý zatím dost povrchní.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky pátrání po její minulosti seznám…