Kníže s Kalouskem si nechali udělat průzkum. Zjistili, že na levici vládne Zeman

20.10.2013 19:58

TOP 09 si nechala vypracovat průzkum, který měl zjistit u jejích konkurentů oblibu jednotlivých politiků. Zjišťovala například, který politik je nejpopulárnější u voličů ČSSD – výsledek je prezident Miloš Zeman.

Kníže s Kalouskem si nechali udělat průzkum. Zjistili, že na levici vládne Zeman
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman diskutoval s občany v Kolíně

V průzkumu, který má k dispozici server Aktuálně.cz, se TOP 09 zaměřila na tři své konkurenty – ODS jako stranu, která má podobnou voličskou základnu, ČSSD jako zatím nejsilnější stranu podle průzkumů a ANO, které TOPce zatím výrazně ubírá hlasy.

Nejvíce oblíbeným politikem u voličů ČSSD je prezident Miloš Zeman s 42 procenty. Po dlouhé pauze následuje předseda sociálních demokratů s 22 procenty a Michal Hašek se sedmi procenty.

Mezi ODS se těší největší oblibě Jiří Pospíšil s 22 procenty, následují Miroslava Němcová a Václav Klaus, shodně se 17 procenty. Zde je však zajímavé, že na čtvrtém místě se nachází předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (13 procent).

Mezi voliči ANO dominuje v popularitě předseda Andrej Babiš s 58 procenty. Na druhém místě je však opět Schwarzenberg a jeho 16 procent. Právě zde průzkum odhalil, že voliči Babišova hnutí jsou poměrně nehomogenní skupina.

"Velká část preferencí této strany je tvořena tzv. protestními hlasy," píše výzkumná agentura Focus Marketing and Social Research, ale také dodává: "Nicméně preference této strany představují velké ohrožení zejména pro pravici!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …