Knížecí žumpa, dělá ze sebe pitomce. Věra Čáslavská sklidila za slova Zemanovi i velmi nepěkný ohlas

17.01.2014 4:44

Několikanásobná olympijská vítězka a podporovatelka Karla Schwarzenberga v prezidentské volbě Věra Čáslavská zaútočila na prezidenta Miloše Zemana. Kvůli němu se prý naší zemi všichni smějí. Čáslavská si za drsná slova vysloužila uznání, ale i ostré odsouzení. ParlamentnímListům.cz se k věci vyjádřil i mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček.

Knížecí žumpa, dělá ze sebe pitomce. Věra Čáslavská sklidila za slova Zemanovi i velmi nepěkný ohlas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Po svém prvním vystoupení na půdě sněmovny prohodí Miloš Zeman s Karlem Schwarzenbergem pár slov

Anketa

Přehnala to Věra Čáslavská s kritikou Miloše Zemana?

87%
13%
hlasovalo: 6652 lidí

Bývalá slavná sportovkyně Věra Čáslavská odmítla přijít na slavnostní oznámení olympijských nominací na Pražském hradě. Důvod k tomu sdělila lapidární: Miloš Zeman. Z Hradu je prý vysílána negativní energie a Čáslavská si podle svých slov nenechá vzít klid v duši a čistou mysl.

Zeman je prý brzdou a nadělal spoustu trapasů

„Některá rozhodnutí úmyslně hrotí ad absurdum, z čehož jsou občané neklidní a ve společnosti panuje dusná nálada. Přitom by měl být stmelujícím činitelem, nikoliv rušivým. Proto jsem se rozhodla ze setkání omluvit,“ řekla Čáslavská v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Rozhovor nejen o Věře Čáslavské se senátorem Jaromírem Štětinou

Naše země podle jejích slov od Zemanova zvolení jen přešlapuje na místě. „Nejprve pomohl složit vládu, aby hned nato jmenoval své kamarády a stoupence do vlády, která ani nedostala důvěru Parlamentu. A po neúspěchu své protežované strany ve volbách vše jen úmyslně protahuje. Podle mne je on tou brzdou. Co už za svého ‚vladaření‘ nadělal trapasů, třeba u klenotů. Naše republika je opět všem jen pro smích. A to nemluvím o tom, že sem už prakticky žádná zahraniční návštěva na nejvyšší úrovni nechce jezdit a ani jeho nikam nezvou,“ tvrdila bývalá sportovkyně v rozhovoru.

Schwarzenberg: Je to statečná žena

Anketa

Koho má ODS zvolit předsedou?

12%
hlasovalo: 3128 lidí

Věra Čáslavská patřila ke skalním podporovatelům šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga v loňské prezidentské volbě a neúspěšný Zemanův soupeř Čáslavské oplatil jasným, byť stručným zastáním. „Je to velice statečná a slušná žena,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Karel Schwarzenberg.

Redakce požádala o vyjádření ke slovům Čáslavské také Kancelář prezidenta republiky. Prezidentův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček samotný obsah rozhovoru komentovat nechtěl, nicméně odmítl tvrzení, že Miloš Zeman není zván na zahraniční návštěvy a že ani za ním nikdo významný nejezdí.

Hrad se ohradil: Prezidenta že nikdo nikam nezve?

„Jde o osobní postoj paní Věry Čáslavské, který nebudeme dále komentovat. Slova o tom, že pan prezident nejezdí do zahraničí a není nikam zván, zcela vyvrací jeho zahraničně politické aktivity v loňském roce, kdy navštívil Slovensko, Rakousko, Polsko, Německo, zavítal do Bruselu, na Ukrajinu, do Izraele, zúčastnil se slavnostní akce u příležitosti vstupu Chorvatska do Evropské unie,“ uvedl hradní mluvčí.

„V tomto roce pan prezident navštíví zimní olympijské hry v Soči, je plánovaná řada prezidentských návštěv na Pražském hradě a řada dalších zahraničně politických aktivit. Vůbec nelze hovořit o tom, že by pana prezidenta nikdo nikam nezval, nebo že by za ním nikdo nejezdil na oficiální či státní návštěvy na Pražský hrad,“ dodal Jiří Ovčáček.

Podle Černochové by prezident neměl jezdit do Soči

Poslankyně ODS Jana Černochová pro ParlamentníListy.cz uvedla, že s názory Čáslavské souhlasí ve všem kromě Soči. Bývalá sportovkyně totiž vedle obsáhlé kritiky prezidenta Zemana pochválila za to, že na olympiádu do Soči pojede a podpoří české sportovce.

„Tam si myslím, že by se Česká republika měla zařadit svojí kritikou vedle jiných zemí, které zaujímají k olympiádě negativní postoj v souvislosti s Putinem a s tím, co se děje v Rusku. Za to, že se Zeman rozhodl na olympiádu jet, si podle mě pochvalu nezaslouží, i když chápu, že paní Čáslavská se na věc dívá spíše z pohledu sportovkyně,“ sdělila poslankyně Černochová.

Doubrava: Věřím, že Čáslavská vzpomíná na veselice za Havla

"Jestli někdo něco hrotí, tak to jsou právě lidé jako Čáslavská, kteří se nedokázali smířit s prohrou Schwarzenberga a neustále kolem sebe do médií vykřikují sprosté urážky vůči prezidentovi. To oni ve společnosti rozdmýchávají dusnou náladu! Docela bych věřil tomu, že za Havla panovala na Hradě veselá nálada, o které Čáslavská mluví. Svědectví lidí z disentu říká, proč tomu tak bylo," uvedl senátor za Severočechy.cz a člen senátního zemanovského klubu Jaroslav Doubrava.

"Čáslavská je další ukázkou, jak se může slavná osobnost naprosto znemožnit a udělat ze sebe pitomce. Prominentní sportovkyně, které komunisté vytvořili, když ne ideální, tak určitě optimální podmínky pro využití jejího talentu, se prý dokonce nechala slyšet, že do tělocvičen musela chodit tajně, div ne kanály. Její dopis ministrovi, v němž požaduje generálskou hodnost, by byl k smíchu, kdyby nebyl myšlen vážně, to také hovoří o ledasčems," pokračoval.

"A ještě při tom Čáslavská, mírně řečeno, lže. Prezidenta že nikam nezvou? Snad každý měsíc byl loni na nějaké státní návštěvě a letos totéž. Nikdy by mě nenapadlo, že se v naší zemi najdou takoví ubožáci, kteří nejsou schopni projevit vůči hlavě státu alespoň základní úctu," lituje Doubrava. 

Podle něj Čáslavská, když se Zemanem nesouhlasí, nemusí ho zbožňovat, nesouhlasit je normální. "Stejně tak je ale normální úcta, možná bych měl říci slušnost. Jestli je naše republika pro smích, tak právě kvůli té špíně, která se tady den co den na prezidenta kydá. A média k tomu také obrovsky přispívají, jestliže jsou ochotna otisknout každý plivanec," dodává. "Den ode dne jsem šťastnější, že před rokem Schwarzenberg prohrál, jinak by tahle s prominutím knížecí žumpa patřila k jeho prezidentské suitě," obává se.

"Nevím jak to slušně komentovat, to opravdu ani nejde. Doporučit paní Čáslavské návštěvu odborného lékaře, i když asi těžko říct, jestli s tím v jejím věku jde něco dělat," uzavřel senátor Doubrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, kup

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…