Koho zajímá nějaký Kalousek? Vždyť jenom křičí. Krnáčová hájí smlouvu s Pekingem a pojala to po svém

05.03.2016 16:03

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) se zhurta pustila do předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Půjčila si k tomu i slova čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga. Trvá především na tom, že slova pana Kalouska už vlastně nikoho nezajímají, on to ví a o to více křičí. Mluví třeba o Číně a žádá, aby zastupitelé Prahy zakročili proti smlouvě s Pekingem.

Koho zajímá nějaký Kalousek? Vždyť jenom křičí. Krnáčová hájí smlouvu s Pekingem a pojala to po svém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová s Lítačkou

„Jeho výzvu považuji za účelovou proklamaci, která už nikoho nezajímá. Proč bychom se proboha měli ohlížet na to, co chce Kalousek? Doufám, že i on sám brzy zjistí (nejpozději po nadcházejících krajských volbách), že jeho názor už nikoho nezajímá, a proto nyní tak vyvádí. Ráda bych mu připomněla několik okolností, které se týkají vztahu TOP 09 k Praze a Číně,“ napsala Krnáčová na svém blogu.

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg přitom v minulosti prohlašoval, že Česká republika uznává jednotu Číny. Neuznává nezávislost Tibetu a Tchajwan také vidí jako součást čínského komunistického státu. Kalousek by si to tedy měl vyříkat i se Schwarzenbergem. Nemluvě o tom, že městské části Praha 1 a Praha 5 mají s čínskými městy podobné smlouvy. A pozor, vládnou tady starostové z řad TOP 09.

Celý text naleznete zde.

Zvláštně působí, že Kalousek vyzývá k něčemu pražské zastupitele. Tytéž zastupitele, které kvůli změně rozpočtového určení daní v minulé vládě připravil o stovky milionů korun rok co rok. Ty teď Praze chybějí.  

„Vím, že se pan Kalousek snaží pro záchranu TOP 09 udělat maximum, ale jeho současná snaha vypadat jako obhájce lidských práv a svobody a bytostný antikomunista působí spíše směšně, zvláště když si vzpomeneme, že ještě v roce 2006 byl schopen uvažovat o vládě s KSČM,“ uzavřela Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…