Kolem Adriany Krnáčové je rušno

22.05.2018 20:15

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) si zřejmě našla novou pracovní náplň. Členové opozice bijí na poplach.

Kolem Adriany Krnáčové je rušno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání zastupitelů hlavního města. Zastupitelé projednávali mimo jiné výstavbu trasy metra D nebo rozdělení peněz vybraných z hazardu městským částem

Adriana Krnáčová za několik měsíců skončí ve funkci pražské primátorky. Ač původně chtěla pokračovat i v dalším volebním období, nedávno si to rozmyslela a hodlá se více věnovat rodině. Ale než v pozici primátorky definitivně skončí, ráda by dohlédla na to, co se děje na Výstavišti Praha v Holešovicích. Prý jí toto místo přirostlo k srdci. Informoval o tom server Českého rozhlasu.

„Výstaviště mi přirostlo k srdci a vidím v něm velký potenciál, který teď začínáme postupně naplňovat. Strhla se ta ošklivá vstupní brána, takže teď je ten prostor přirozeně propojen s okolím, zrekonstruovali jsme Bruselskou cestu a realizuje se spousta dalších projektů,“ uvedla primátorka.

Na dění v Holešovicích by primátorka chtěla jako předsedkyně představenstva dohlížet bez nároku na plat. Jako krizová manažerka by prý popohnala řešení tamních problémů, kdyby měla pocit, že se nepostupuje dostatečně rychle. Dosavadní šéf Výstaviště Praha Pavel Klaška prý ale nemá informace o tom, že by mohl být vyměněn, ač je stejně jako primátorka z hnutí ANO. „Slyším o tom poprvé, mě to úplně minulo,“ poznamenal.

Předseda klubu TOP 09 Václav Novotný k tomu dodal, že Krnáčová spíše krize způsobuje, než aby je řešila. „Paní primátorka je manažerka, která způsobuje krize, a ne manažerka, která je řeší. Nedokážu si představit, že by tam působila,“ řekl. To však nic nemění na tom, že Krnáčová může stanout v čele představenstva. Jde o výsostně politické rozhodnutí, takže pokud pro něj Krnáčová s hnutím ANO najde podporu, zkrátka k tomu dojde.

Pražská zastupitelka Alexandra Udženija však nad nápadem primátorky kroutí hlavou. „Já si to nedovedu představit. Pokud je na Výstavišti nějaký problém, tak by se na základě výběrového řízení měl vybrat schopný manažer, který by ho potom vedl, jak by si to hlavní město představovalo. Ale aby byla primátorka zároveň krizová manažerka, to se mi zdá nepatřičné,“ uvedla dáma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…