Komentátor Leschtina sepsul ODS: Je směšné, že živnostníky hájí zrovna tihle lidé

26.03.2013 9:06

V politice se podle komentátora Hospodářských novin Jiřího Leschtiny občas dějí neuvěřitelné věci. Jako když Jan Mládek šokuje srovnáním živnostníků s parazity a probere tím z letargie občanské demokraty, doposud schopné jen uhranutě sledovat propad preferencí. Je přitom prý zvláštní, že se na obranu živnostníků postavila právě tato strana.

Komentátor Leschtina sepsul ODS: Je směšné, že živnostníky hájí zrovna tihle lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

„Působí třeba až zcestně, když se živnostníků zastává první místopředseda ODS Martin Kuba. Ten přece v jižních Čechách vytvářel s Pavlem Dlouhým zvlášť nehostinné prostředí pro podnikatele. Na veřejné zakázky tam málem nedosáhl nikdo, kdo se nechodil klanět Dlouhému pod parohy v hostinci U Huberta,“ píše Leschtina o věrohodnosti boje ODS za živnostníky.

Pád ODS podle něj začal už dávno. Ve chvíli, kdy v ní vznikl plán akumulovat kapitál do rukou několika lidí, aby si sáhli na velké podniky, jak přiznal někdejší místopředseda strany Jan Stránský. V dobách opoziční smlouvy pak vznikl systém dobývání peněz šedými eminencemi stran přes zmanipulované veřejné zakázky, který dosáhl dokonalosti za Topolánkovy vlády. K jeho happy endu pak přispěl svou kontrasignací amnestie i premiér Nečas.

„Problémem ODS není Kalousek ani Bárta, ale kohorta jejích velkovyžírků, již ji ničí ku prospěchu svých kšeftů,“ píše komentátor. Právě tito lidé podle něj režírovali poslední stranický kongres a prosadili do vedení své lidi jako Martina Kubu, Tomáše Chalupu nebo Pavla Blažka.

ODS by podle Leschtiny neměla sedět v příští vládě, ale měla by být rovnocenným protivníkem levice. Jenže to prý nedokáže, pokud se nezbaví těch, kteří ji používají jako filiálku pro obchody. První vlaštovkou je prý vystoupení „první nažrané krysy“, ústeckého mocného straníka Oulického.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…