Komentátor Pečinka: Vláda je mrtvá, jen se to všichni bojí přiznat

16.05.2017 16:19

Komentátor týdeníku Reflex Bohumil Pečinka pojmenovává současnou politickou situaci. „Tato vláda je mrtvá,“ konstatoval nahlas Pečinka. Co bude dál?

Komentátor Pečinka: Vláda je mrtvá, jen se to všichni bojí přiznat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Nedělní Otázky Václav Moravce České televize podle Pečinky ukázaly, že dvě nejsilnější koaliční strany ČSSD a ANO mají k sobě dál než koalice a opozice. Současně však platí, že ani sociální demokracie, ani ANO to nechtějí říct nahlas. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš dosud nebouchl do stolu a neřekl, jdeme pryč. Totéž platí o Sobotkovi, ani on není ochoten bouchnout do stolu, sestavit menšinovou vládu bez hnutí ANO, a toto hnutí tím kompletně odstřihnout od moci. Pro tuto chvíli.

Který z politiků teď udělá onen zásadní krok? Udělá ho vůbec někdo? Podle Pečinky nemůžeme očekávat, že by situaci nějak vyřešil prezident Miloš Zeman. Formálně se teď sice čeká na to, až se vrátí z Číny, jenže až se vrátí, nezmění se prakticky nic. Miloš Zeman totiž není řešitelem sporů, ale jednou ze stran sporu.  

Celý článek naleznete zde.

V tuto chvíli klíčoví hráči jen přemýšlejí, jak to zaonačit, aby z toho zrovna oni vyšli v očích voličů co nejlépe. Hraje se zkrátka na efekt. Zásadní otázka je teď ale jiná.

„Teď se hraje o to, kdo řekne: Vláda je mrtvá, nechme voliče rozhodnout za pár měsíců ve volbách a pojďme od sebe,“ konstatuje Pečinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…