Komentátor: V ČSSD je prý proti kvótám odpor. A ne bezdůvodný

19.08.2014 8:31

Komentátor Martin Zvěřina se v úterních Lidových novinách zamýšlí nad výsledkem vnitrostranického referenda v sociální demokracii, které stanovilo čtyřicetiprocentní kvótu na zastoupení žen. Zvěřina poukazuje na to, že tento výsledek se nelíbí stranickým funkcionářům. To je pochopitelné, protože celé referendum bylo podle komentátora vymyšleno a namířeno proti stávajícím stranickým strukturám.

Komentátor: V ČSSD je prý proti kvótám odpor. A ne bezdůvodný
Foto: Hans Štembera
Popisek: V hotelu Olšanka se koná 7. zasedání ÚVV ČSSD

„Jenže jakkoli mohou být funkcionáři a zasloužilí straníci ovládající krajská či okresní stranická vedení nesympatičtí a zpátečničtí záporáci, neznamená to automaticky, že nemohou mít pravdu,“ míní Zvěřina. Podle něj mají funkcionáři ČSSD pravdu v tom, že členská základna není demografickým obrazem společnosti. Ženy jsou v sociální demokracii v menšině. A tak si straničtí bossové myslí, že čtyřicetiprocentní kvótu nenaplní, protože tolik žen ve straně prostě nemají.

Část funkcionářů ČSSD doufá v to, že výsledek revokuje březnový sjezd, který má změnit stanovy podle výsledků referenda. Jenže o kvótách rozhodla většina 309 hlasů, což není mnoho. Straníků je 22 a půl tisíce, kvóty si ale přeje jen 4477 z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…