Komunisté se usnesli, že chtějí předčasné volby

19.04.2013 13:02

Schůze Výkonného výboru Ústředního výboru KSČM v pátek přijala stanovisko k práci vládní koalice. Ta je prý zcela nekompetentní a v poslední době navíc ovládaná vnitřními spory. Navzdory svým předchozím slibům znovu zvyšuje daně a poškozuje tak zejména nízkopříjmové skupiny. Tomu komunisté nehodlají jen přihlížet.

Komunisté se usnesli, že chtějí předčasné volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

„Vláda není schopna rozhodnout o ukončení projektu sKaret a otevřeně přiznat, kdo za vše ponese odpovědnost,“ píše se v prohlášení. Stejně nezodpovědné je prý úporné nahánění klientů do druhého pilíře důchodového systému a investování milionů korun do propagační kampaně.

Vláda prý obchází svůj jen pár dní starý slib, že už nebude měnit daně, a přichází s dalším daňovým balíčkem. „Nemění chybné směřování hospodářské politiky vlády, jen koriguje některé původně plánované změny a zavádí nová opatření, která mají suplovat chybějící prorůstovou politiku,“ vytýkají komunisté vládnímu opatření.

Celé usnesení si přečtěte ZDE

Raději volí podobná krkolomná řešení, než aby připustila daňovou progresi, či jenom více zdanila příjmy z prodeje cenných papírů a dividend. „Svou daňovou politikou poškozuje zájmy nižších a středních vrstev,“ konstatuje usnesení.    

Některé vládní návrhy jako podpora výzkumu či praktického výcviku žáků jsou přijatelné, ale jejich spojení s problematickými nápady do jednoho balíčku prý jenom ukazuje, jak moc je přístup vlády nekoncepční.

„Uvedené skutečnosti potvrzují, že současná vláda je nekompetentní a nekoncepční. Nejde jí o občany, ale jejím jediným zájmem je udržet za každou cenu současnou koalici do řádných parlamentních voleb,“ končí usnesení. Komunisté prý takové situaci nehodlají pasivně přihlížet, a proto budou usilovat o předčasné volby. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…