Komunistka: Nejsem fanynkou Pospíšila, ale resortu rozuměl

03.07.2012 19:55

Podle stínové ministryně KSČM za oblast legislativy a lidských práv Zuzky Bebarové-Rujbrové nebyl premiérův důvod k odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS) ten pravý. Podle ní teď Petr Nečas (ODS) hledá zpětné důvody, které by omluvily tento lidem nepopulární krok. Sama je pak zvědavá, jak se k věci vězeňství postaví Pospíšilův nástupce.

Komunistka: Nejsem fanynkou Pospíšila, ale resortu rozuměl
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Pro poslankyni Bebarovou-Rujbrovou je nově jmenovaný ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) velká neznámá. Jedním z důvodu je to, že se v otázkách justice ještě moc neangažoval. Rovněž si nemyslí, že měl být nový mistr nadřízený všem státním zástupcům.

Dále se zmínila i k odvolanému ministru Jiřímu Pospíšilovi. „Nejsem členkou fanklubu Pospíšila,“ řekla komunistická poslankyně v pořadu Interview ČT24 s tím, že na druhou stranu vystupoval za svůj resort opravdu kompetentně a rozuměl mu. Navíc uměl vytvářet pozitivní mediální obraz.

K jeho odvolání míní, že oblast vězeňství nebyl ten důvod, proč ministra premiér Nečas odvolal. „Nevěřím, že toto byl reálný důvod k jeho odvolání,“ dodala v pořadu. Peníze do problému vězeňství navíc nepřidá na popularitě žádnému politikovi. Důvod je prostý – lidé nechtějí dávat peníze vězňům. Rovněž by nedávala do souvislostí Pospíšila s jmenováním Lenky Bradáčové do pozice vrchní státní zástupkyně.

Bebarová má za to, že premiér byl zaskočen reakcí veřejnosti na toto odvolání. „Teď  Nečas hledá zpětné důvody, které by omluvily tento krok,“ myslí si poslankyně.

Podle Bebarové je problém financí hlavně v potravinách a energiích. Jednomu vězni na jídlo totiž připadá zhruba 50 korun denně. „Já bych jim za tyto peníze vařit nechtěla,“ řekla. Za tuto částku se totiž nemohou určitě najíst dosyta.

To, že se šetří i na teplé vodě, jak upozornil vězněný David Rath, ukazuje akorát to, že se šetří opravdu všude. Populární bude podle stínové ministryně KSČM až ten ministr, který dokáže možnou vzpouru vězňů z těchto nedostatků ukáznit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…