Konflikt na tiskovce na Krymu. Francouzský exministr a ukrajinský novinář se pustili do sebe

02.08.2016 16:26

Bývalý ministr dopravy Francie Thierry Mariani, který v současné době vede francouzskou delegaci v Rusku, se na tiskové konferenci dostal do konfliktu s ukrajinským novinářem, který se jej zeptal, kolik za návštěvu Krymu dostal od Ruska peněz.

Konflikt na tiskovce na Krymu. Francouzský exministr a ukrajinský novinář se pustili do sebe
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

Thierry Mariani do Ruska přicestoval v čele francouzské delegace, která přijela navštívit poloostrov Krym. Touto návštěvou se Francouzi utvrdili v tom, že Krym patří skutečně Rusku.

  • Celý článek o jejich návštěvě si můžete přečíst ZDE

Na tiskové konferenci se ukrajinský novinář Marianiho zeptal na to, kolik peněz dostal od Ruska, aby spolu se svou delegací přicestoval na Krym.

„Váš dotaz nehodlám legitimizovat odpovědí. Jsem ochoten odpovídat na jakékoli politické otázky, vyvracet jakékoli politické názory, ale váš dotaz je skutečně idiotský. Odpovídat na něj rozhodně nehodlám. Naprosto vámi opovrhuji,“ nešetřil novináře francouzský politik.

„Kolik platí vám, abyste nám zadával takové otázky?“ nenechal si provokativní otázku Francouz líbit.

„Samotný fakt, že můžete klást takové omezené otázky, nacházející se na teritoriu Ruské federace, svědčí o tom, že je Rusko svobodnou zemí. Ještě horší je to, že kdybychom se nacházeli na Ukrajině, takové otázky by zaznít mohly jen těžko,“ dodal francouzský spolupředseda „Franko-ruského dialogu“ a doplnil, že od nynějška bude Krym navštěvovat s ještě větší vervou.

Ukrajinský novinář není jediný, kdo kritizuje rozhodnutí Marianiho vydat se s desetičlennou družinou na Krym. Anticenu „posluhovači Putina týdne“ francouzské delegaci udělil i český think-tank Evropské hodnoty.

„Chtěli bychom využít této příležitosti, abychom poukázali na nejevidentnější pokusy, ať už vědomé či nevědomé, jít na ruku Kremlu a pomoci s propagandou jeho vize v Evropě. Bez pomoci těchto lidí by ruská dezinformační kampaň nikdy nebyla tak efektivní,“ píše se v popisu „ceny“.

„A první místo v soutěži posluhovače Kremlu náleží...Thierry Marianimu a deseti francouzským republikánům, kteří porušili ukrajinský zákon a vydali se do Krymu,“ píše se ve studii s anglickým názvem „Kremlin Watch Monitor“.

  • Celá studie ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…