Tohle nadzvihne Kyjev ještě více než Donald Trump. Francouzští poslanci navštívili Krym a pronesli jasná slova v ruštině

01.08.2016 19:44

Francouzští poslanci, kteří přijeli na třídenní návštěvu krymského poloostrova, se na znamení souhlasu s připojením Krymu k Rusku naučili rusky říci „Krym naš“. Ruská média o tom informoval předseda komise Státní dumy zabývající se otázkami euroasijské integrace Leonid Sluckij.

Tohle nadzvihne Kyjev ještě více než Donald Trump. Francouzští poslanci navštívili Krym a pronesli jasná slova v ruštině
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

Francouzská delegace v čele s bývalým ministrem dopravy Francie Thierrym Marianim přicestovala na krymský poloostrov, kde francouzští politici postupně navštívili Simferopol, Jaltu a Sevastopol. Podle slov Sluckého byla tato návštěva „unikátní“.

„Když se dnes naši francouzští přátelé na ulicích Sevastopolu setkali se zdejším obyvateli, rusky jim říkali ‚Krym náš‘, ‚Vítejte v Rusku‘. Speciálně na takovou příležitost se předem připravili. To jsou lidé, kteří budou v politickém a informačním prostoru západní Evropy stát vždy za námi, za Krymem a Sevastopolem,“ uvedl ruský politik.

Sluckij dále uvedl, že francouzští poslanci po svém návratu zpět do Francie poskytnou spousty rozhovorů, ve kterých „naruší lživou informační clonu, která na Západě obklopuje všechna témata týkající se Krymu a Sevastopolu“.

Ruský politik vyjádřil naději, že se Francie stance „vlajkonošem“ v Evropské unii, který se zaslouží o postupné zrušení sankcí proti Ruské federaci.

Slova francouzských poslanců jsou tak během jediného dne již druhou významnou podporou Ruska ve sporu o Krym. Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump se vyjádřil, že pokud by to prospělo vztahu s Ruskem a boji s Islámským státem, měly by USA akceptovat ruskou anexi poloostrova z roku 2014. Na Trumpova slova reagoval znechuceně ministr vnitra Ukrajiny, které Krym patřil předtím, a který slova prezidentského kandidáta prohlásil za nehoráznost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…