Kontrolní akce policie na hranicích. Nejmodernější technika odhalila nelegální migranty, slyšela tlukot jejich srdcí

27.11.2020 16:58

Včera proběhla u bývalého hraničního přechodu D2 kontrolní akce zaměřená na nelegální migraci. Policisté používali nejnovější techniku, kterou byl například detektor tlukotu srdce. „Zjistili jsme celkem 12 cizích státních příslušníků, kteří jsou podezřelí z toho, že na naše území vstoupili neoprávněně. Řidič jedné ze skupin se navíc prokázal falešným řidičským průkazem,“ sdělili se na twitteru.

Kontrolní akce policie na hranicích. Nejmodernější technika odhalila nelegální migranty, slyšela tlukot jejich srdcí
Foto: repro Twitter
Popisek: Záběr z kontrolní akce Policie ČR zaměřené na nelegální migraci

Policie České republiky se na svém twitteru pochlubila videem, ve kterém popsala, jak její jednotky dokázaly odhalit během kontrolní akce zaměřené na nelegální tranzitní migraci 12 cizích státních příslušníků, kteří jsou podezřelí z nelegálního vstupu do České republiky. Kontrolní akce probíhala na bývalém hraničním přechodu D2.

Zaměřili se na kamiony, dodávky i autobusy. „K tomu používáme nejnovější moderní techniku, detektory tlukotu srdce a taky nejnovější mobilní detekční platformu,“ pověděl ve videu plukovník Miroslav Tóth, vedoucí odboru cizinecké policie.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

„Dnes tady na D2 pomáhá v ostrém provozu mobilní kit druhé generace, což je nejdokonalejší periferie mobilní bezpečné platformy, plně nahrazuje hraniční stacionární kontrolu, umožňuje práci s biometrickými prvky, kdy tedy porovnáváme osobu vůči informacím uvedeným v elektronickém čipu dokladu nebo vůči evidencím, které obsahují fotografie či otisky prstů,“ navázal na svého kolegu major Michal Dvořák z ředitelství služby cizinecké policie.

„Policisté při dnešní akci byli opravdu úspěšní. Hned při kontrole prvního kamionu jsme zjistili, že řidič je pod vlivem alkoholu, nadýchal nám 0,5 promile. Dále policisté u obce Ostrovačice zadrželi dodávku, kterou řídil státní příslušník Sýrie, jenž má povolen pobyt v Německu. Dokonce měl padělaný řidičský průkaz a převážel čtyři státní příslušníky Sýrie,“ pověděl.

Následoval záběr na skupinu Afghánců v kamionu. „Skoro u konce akce policisté odhalili kamion pomocí detektoru tlukotu srdce, který detekoval osoby uvnitř. A opravdu, uvnitř se nacházelo osm státních příslušníků Afghánistánu,“ dodal policista.

„Více než tři desítky policistů z Jihomoravského kraje při včerejší kontrolní akci zaměřené na nelegální tranzitní migraci zkontrolovali společně s Celní správou přes 400 vozidel. Zjistili jsme celkem 12 cizích státních příslušníků, kteří jsou podezřelí z toho, že na naše území vstoupili neoprávněně. Řidič jedné ze skupin se navíc prokázal falešným řidičským průkazem. V současnosti ve všech případech probíhá prověřování, jehož úkolem je zjistit okolnosti, za jakých se osoby do vozidel dostaly a jaká byla skutečná úloha jejich řidičů,“ napsali na twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…