Kosovo odvolalo účast na summitu V4 a západního Balkánu v Praze

11.09.2019 13:38

Kosovo podle informací ČTK z diplomatických zdrojů odvolalo po slovech prezidenta Miloše Zemana svou účast na čtvrtečním summitu premiérů Visegrádské čtyřky (V4: ČR, Slovensko, Polsko a Maďarsko) a zemí západního Balkánu v Praze.

Kosovo odvolalo účast na summitu V4 a západního Balkánu v Praze
Foto: archiv
Popisek: Vlajka jednostranně vyhlášeného Kosova

Zeman se proti zemi několikrát vymezil při své nynější návštěvě Srbska. Dnes pak prohlásil, že bude chtít s českými ústavními činiteli projednat, zda by bylo možné, aby ČR odvolala uznání Kosova samostatným státem.

Setkání čtyř premiérů zemí V4 a zástupců šesti zemí západního Balkánu se v Praze původně vedle premiérů Srbska, Severní Makedonie, Černé Hory, Albánie, Bosny a Hercegoviny měl zúčastnit i místopředseda vlády Kosova. Podle informací ČTK aktuálně není z Kosova potvrzen žádný host, nicméně se stále jedná o tom, zda země nebude alespoň na nějaké úrovni zastoupena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…