Koupil si párek ve stánku Agrofertu, ale účtenka nikde. VIDEO Svobodných

19.08.2015 18:40

Členové Svobodných vyrazili na akci, kde nabízeli občerstvení lidé pracující pro Agrofert. Svobodní si koupili něco k zakousnutí a vyžadovali účtenku. A se zlou se potázali. Jak je možné, že Andrej Babiš (ANO) tak hlasitě a důrazně prosazuje elektronickou evidenci tržeb, když jeho vlastní lidé doklad odmítají vydat?

Koupil si párek ve stánku Agrofertu, ale účtenka nikde. VIDEO Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek dopisuje vzkaz na vzorový doklad Andreje Babiše

Na sociální síti Facebook Svobodní uveřejnili videopříspěvek, kde dokumentují, že ve stánku Babišova Agrofertu účtenku nedostanete. A to ani když o ni přímo požádáte. Zjistil to muž, který si ve stánku koupil párek v rohlíku, zaplatil za něj 25 korun, které stánkař vložil do pokladničky, jež ani vzdáleně nepřipomínala nějakou registrační pokladnu, a na dotaz po účtence se dozvěděl, že ji nedostane.

„Účtenku nemáme, protože tady šéf není,“ odvětil stánkař. „Bych ho musel honit tady někde po place,“ dodal ještě. Kupující si tedy vzal párek, poděkoval a odkráčel. Jenže tím video nekončí. Svobodní připomínají slova hnutí ANO, které lze najít na Facebooku, že se elektronická evidence tržeb nedotkne poctivých obchodníků, neboť ti už jsou běžně zvyklí vydávat účtenky. Znamená to tedy snad, že jsou lidé pracující pro Agrofert nepoctiví? Nebo se ukazuje, že lze prodávat i bez elektronické evidence tržeb, kterou Svobodní považují za Babišovu šikanu obchodníků?

Nakonec Svobodní na videu prohlašují, že je Andrej Babiš obyčejný pokrytec.

  • VIDEO na facebookové stránce Svobondých ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…