Kreatury jako Jandák. Chci ty samé peníze. Kauza Rozhlasu pokračuje, naštvaný Černý prozradil nové informace

28.02.2019 19:15

Hudební publicista Jiří Černý se rozhovořil pro server DeníkN.cz o svém konci v Českém rozhlase. Poté, co byl jeho odchod oznámen, se však rozbouřily takové vlny nevole, že veřejnoprávní médium nyní nabízí slavnému novináři cestu zpět. Dostal nabídku pracovat na Vltavě. On sám však tvrdí, že již té partě nevěří ani slovo.

Kreatury jako Jandák. Chci ty samé peníze. Kauza Rozhlasu pokračuje, naštvaný Černý prozradil nové informace
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Publicista Jiří Černý

„Byl jsem přesvědčený, že ve vedení rozhlasu jsou splachovací. Ale ty tisíce lidí, které mě podpořily... Koukal jsem se na to a tam jsou neuvěřitelná jména. Ústavní soudci, rektoři... V životě by mě nenapadlo, že je to zajímá,“ poznamenal Černý, co se přihodilo, když byl oznámen jeho konec v rozhlase. 

Anketa

K jakému volebnímu výsledku směřuje ČSSD v příštích sněmovních volbách?

12%
85%
hlasovalo: 11742 lidí

„Když jsem viděl, jak se chovali naprosto netečně k Petru Fischerovi... Tehdy jsem si říkal: ‚Těm je všechno jedno.‘ A říkám si to pořád. Mám ale domluvenou schůzku. Ondřej Nováček (programový ředitel ČRo) se chtěl sejít hned. Na to zaprvé nemám moc čas, zadruhé jsem si říkal, že oni mě nechali vykrvácet dva měsíce, tak ať se teď chvíli taky smaží. Za čtrnáct dní si navíc mohou myslet už zase něco úplně jiného. Z téhle party nevěřím nikomu ani slovo. A rozhlasová rada, ve které je Vítězslav Jandák a podobné kreatury?“ rozhorlil se následně Černý. 

Původní text ZDE.

A popsal také to, jakým způsobem se k němu zachovali při jeho odchodu. Podle jeho slov se podstatné informace dozvídal přes režisérku Veroniku Rezkovou. Například i to, zda by nedělal pořady za levněji. „V době, kdy už kdekdo z mých spolupracovníků externistů na Dvojce od nich dostal padáka, já pořád ne. Ale pak někdy koncem listopadu už i já. Veronika mi to zase vyřizovala. Na Štědrý den...“ poznamenal Černý, že se však nikdy nedočkal ani kladné, ani záporné připomínky ke své práci.  

V jeho pozici jej má nahradit Halina Pawlowská - tedy spíše to má být dle jeho slov tak, že má být vlajkovou lodí Dvojky. „Halina Pawlowská není v téhle situaci řešení. Mám pocit, že ona je už hodně oposlouchaná,“ poznamenal. 

Následně se Černý rozčílil i kvůli tomu, že vedení rozhlasu podle jeho slov prostřednictvím mluvčího Jiřího Hošny lže. „Napsal jsem – a je to jak od Rejžka, protože já takové titulky normálně nepíšu –, že ‚Český rozhlas o mně třikrát lhal‘,“ popsal Černý, jenž dle svých slov miluje rozhlas i přesto, že byl již třikrát vyhozen.   

„V pondělí v pět mi ten Nováček tedy volal a byl opravdu takhle malý. Já jsem si to ale neužíval. Přišlo mi to trapné,“ popisoval pak dál Černý, že dostal nabídku, aby pořad dělal na Vltavě. „Pochopitelně chci ty samé peníze, co jsem měl. Chci ten samý rozsah, tedy hodinu. A vím, že na to nemám právo, ale přece jen si o to řeknu – jestli bych to mohl dělat s těmi samými lidmi, s nimiž jsem to dělal na Dvojce,“ uzavřel Černý s tím, že omluvu nepožaduje. Je však poněkud rozhozen z toho, že by měl nastoupit do redakce, odkud vyhodili Petra Fischera, což mu vadí. Na Dvojku však již nechce rozhodně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

20:45 Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

Řeporyjský starosta Pavel Novotný skončí v ODS, shodlo se na tom předsednictvo strany, v úterý večer…