Kreatury s nahými zadky? Petříček: Foldyna nemá v ČSSD co dělat

12.08.2019 9:01

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) se domnívá, že poslanec Jaroslav Foldyna již nepatří do strany. Píší to Novinky.cz.

Kreatury s nahými zadky? Petříček: Foldyna nemá v ČSSD co dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Mnohé sociální demokraty totiž rozčílila účast Foldyny na Vlasteneckém setkání Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže na zámku v Příčovech u Sedlčan. Foldyna pro Deník uvedl, z jakého důvodu se setkání zúčastnil. „Z toho, že pochody kreatur s nahými zadky jsou – na rozdíl od setkání, kam jedu já – podporovány z veřejných peněz, je zřejmé, která skupina je diskriminována,“ řekl. 

Anketa

Jste pro schválení manželství homosexuálů?

7%
93%
hlasovalo: 9510 lidí

Původní text ZDE

„Všechny Foldynovy kroky z poslední doby jen ukazují, že není ani sociálním, ani demokratem a s naším programem a hodnotami se otevřeně rozchází,“ podotkl k Foldynovým krokům Tomáš Petříček.

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová pro změnu Foldynovi řekla, že by měl pracovat a neubližovat ČSSD. 

Foldynovo vystoupení na Vlasteneckém setkání sdílel na svém facebookovém profilu exposlanec za ČSSD Stanislav Huml. „Naši předkové dobře věděli, že člověk bez identity přestává být člověkem a stává se vykořeněným, zmateným, zoufalým tvorem a nehodlali dopustit, aby něco takového potkalo nejen je samotné, ale také ani nás, jejich potomky. A my se dnes musíme chovat úplně stejně. Také my musíme ukázat, že máme zdravý rozum, odvahu a srdce. Je to náš závazek vůči předchozím generacím, ale je to především naše povinnost vůči generacím budoucím,“ řekl mimo jiné Foldyna.

„Vlast a vlastenectví jsou dnes mnohými zpochybňovány, či dokonce napadány. Vlastencům se říká nenávistní nacionalisti, náckové, xenofobové, islamofobové a kdovíco všechno ještě fobové. Prosím vás všechny, nenechte se tím znechutit, ani zastrašit. Každý, alespoň částečně příčetný, člověk přece musí vědět, že láska k vlastní zemi a k vlastnímu národu neznamená nenávist k zemím a národům jiným. To, že miluji vlastní rodinu, přece také neznamená, že nenávidím rodiny ostatní,“ dodal.

„Život v zemi, se kterou cítíme kulturní sounáležitost, vylučuje pocit vykořenění a z něj pramenící chaos. Existence vlasti a národa tak brání vzniku konfliktů, zatímco likvidace vlasti a národa konflikty vyvolává. Také z tohoto důvodu byla vždy v historii zrada vlastní země a národa považována za jeden z nejtěžších zločinů a tomu odpovídaly i ukládané tresty. Stejně tomu musí být i dnes. Stalo se také módou tvrdit, jak jsme my Češi, a vlastně všichni Evropané, špatní a jak je celé naše kulturní dědictví stará a nepotřebná veteš. Nepodléhejme těmto řečem, protože jestli je něco odpudivějšího, než šíření nenávisti k cizím, tak je to šíření nenávisti k vlastním. Neposlouchejme podobné lži pronášené ve zlém úmyslu,“ zmínil Foldyna se slovy, že skutečnost je zcela opačná.

„Nejsme špatní a naše kulturní dědictví je tím nejcennějším pokladem, jaký nám naši předkové mohli zanechat. Jde o tisíciletou historií prověřený způsob, jak obstát ve světě, který nebyl, není a nikdy nebude přátelský. A my jsme v něm jednoznačně obstáli. Jsme příslušníky civilizace, která dala světu zatím nejvyšší poznanou míru svobody a prosperity. Proto jsme pořád tady, i když je to mnohým asi trnem v oku. Pořád máme svoji zemi, svoji řeč a svoji víru. Pořád máme naději a je jenom na nás, abychom to, co se ukázalo jako dobré, dokázali ubránit a předat budoucím generacím. K tomu nám dopomáhej Bůh,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…