Kritizovaná pražská karta opencard má nového správce, píše deník

22.01.2013 6:58

Kritizovaná pražská karta opencard má nového správce. Informační systémy Pražského centra kartových služeb, které zajišťuje většinu služeb karty, získala nizozemská firma Emoney Group. Dnešnímu E15 to potvrdil mluvčí českých operací společnosti Martin Opatrný. Emoney Group přebírá všechna práva a povinnosti společnosti Haguess, která je hlavním dodavatelem projektu opencard. Ten vyvolal řadu podezření především kvůli přidělování zakázek.

Kritizovaná pražská karta opencard má nového správce, píše deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Validátor karty Opencard

Deník uvedl, že se jedná o první tuzemskou akvizici Emoney Group. Firma vstup na český trh oficiálně oznámila minulý týden. Ředitel strategického rozvoje firmy Christian Senly deníku řekl, že možné a technicky jednoduché je i propojení s dalšími karetními systémy. Nebude to prý ale hned.

Kartu opencard vlastní kolem milionu lidí

Podle zveřejněných starších smluv platil pražský magistrát společnosti Haguess za správu IT systémů téměř čtyři miliony korun měsíčně včetně daně z přidané hodnoty (DPH), píše dnešní E15.

Kartu opencard vlastní kolem milionu lidí. Slouží mimo jiné jako tramvajenka, průkazka do knihovny, držitelé na ni také získají různé slevy. V počátcích projektu uzavřela Praha několik nevýhodných smluv, které dodavatelům zaručovaly výsadní postavení. Podle některých médií byly zakázky přidělovány stejným firmám napojeným na známé pražské podnikatele. Kritizovaný projekt stal asi 1,25 miliardy korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…