Krnáčová zavedla novou kartu na MHD. A Hřib teď plánuje, že ji přejmenuje

01.02.2020 21:47

Pražský primátor Zdeněk Hřib hledá nový název pro kartu nyní nazývanou Lítačka. Podle jeho slov na facebookovém profilu magistrát plánuje průzkum, v němž bude pro kartu hledat nové jméno. Píše o tom server Echo24.cz.

Krnáčová zavedla novou kartu na MHD. A Hřib teď plánuje, že ji přejmenuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Hřib na svém facebookovém profilu také představil limitovanou edici karet s designem od dobročinného projektu Maappi. Karet bude vydáno celkem 20 tisíc, autorem designu je Matěj Hošek trpící těžkou formou Aspergerova syndromu. Lidé je budou moci zakoupit ve Škodově paláci od pondělí, vybrat si budou moci mezi zelenou, bílou a červenou variantou. 

Hřib tak nyní vyzývá veřejnost, aby mu poradila, jak by se karta mohla jmenovat. Opencard ani Tramvajenka se mu nelíbí. Karta se před názvem Lítačka nazývala Opencard. 

Hřib na svém facebookovém profilu přináší také další dobrou zprávu. „Končí vám letos platnost Lítačky? Nevadí, prodloužili jsme ji automaticky o 3 roky. Je fajn, když nemusíme jít nikomu na ruku a můžeme dělat věci, které šetří rozpočet města a usnadňují lidem život. No a už jste si nainstalovali Lítačku do mobilu? Je to ideální řešení pro ty, kteří naopak žádnou kartu využívat nechtějí. Sám jsem si Lítačku do mobilu nahrál a za mě velká spokojenost. Mám tady k tomu i pár pěkných čísel. Uživatelé si Lítačku nově nainstalovali do svých téměř 32 tisíc mobilních zařízení. Aplikaci si od jejího spuštění stáhlo více než 630 tisíc uživatelů, pravidelně ji využívá přes 170 tisíc uživatelů,“ podotkl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…