Kuba sekl ze studia předsedu Fialu: Varuju. Stačilo jeden a půl Václaváku a volby dopadly jinak!

04.09.2022 13:15 | Zprávy

V druhé hodině Partie Terezie Tománkové se setkali jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS), liberecký hejtman Martin Půta (SLK), poslanec Jan Hrnčíř (SPD) a místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (ANO). A před kamerami padala velmi ostrá slova. Hrnčíř uhodil na ODS, že před lety provedla „prasárnu“ a na konto ministra Síkely poznamenal, že už dávno neměl být ve vládě. Hejtman Kuba poslal několik vzkazů premiérovi Petru Fialovi (ODS). Půta hlasitě ujišťoval, že vlaky jezdit budou a v domovech důchodců se bude topit.

Kuba sekl ze studia předsedu Fialu: Varuju. Stačilo jeden a půl Václaváku a volby dopadly jinak!
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Hejtman Martin Kuba v Partii.

Kuba začal zostra. „V této chvíli se dostáváme do informační války. To, co začalo na Ukrajině, teď bude pokračovat. A úkolem vlády je lidem říct, že my je tím provedeme. To je úkolem vlády. To, že se na organizaci demonstrace mohli podílet proruští aktivisté, to je možné, ale není možné tím tu debatu uzavřít,“ varoval Kuba.  

Jedním dechem dodal, že sněmovní volby dopadly, jak dopadly, ale stalo se tak jen těsně. Stačilo pár desítek tisíc hlasů a výsledek voleb mohl být zcela jiný.

„To je jeden a půl Václaváku a ty volby by dopadly úplně jinak. Byla by tu pravděpodobně vláda pana Babiše (ANO) s SPD a s Přísahou. Já proto všechny varuju, že to byli nějací proputinovští aktivisté. Ten výrok nebyl šťastný,“ vzkázal Kuba přes kamery Fialovi s tím, že vláda musí komunikovat i s těmito občany a nesmí se tvářit, že ji hlasy této části populace nezajímají. „Před tím já bych velmi varoval,“ ozval se ještě Kuba.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomsta Jiřího Stracha Pirátům začala hned po volbách

6:05 Pomsta Jiřího Stracha Pirátům začala hned po volbách

Evropské volby jsou za námi. Mezi největší poražené patří bezesporu Piráti, kteří uhájili jen jeden …