Kubera si může oddechnout, Novotný prohrál. Výhru slaví Stanjura

18.01.2020 17:50

Volba prvního místopředsedy ODS dostala nezvyklou dynamiku kandidaturou Pavla Novotného. Nakonec ale byl zvolen Zbyněk Stanjura, kterého volilo 322 delegátů. Novotný s 65 hlasy byl poražen dokonce i třetí kandidátkou Marií Kubíkovou z Prahy 6.

Kubera si může oddechnout, Novotný prohrál. Výhru slaví Stanjura
Foto: Hans Štembera
Popisek: 29. kongres ODS. Post předsedy obhájil Petr Fiala

Pavel Novotný kandidoval s projektem, že by ODS měla dosáhnout úrovně mediálního týmu Andreje Babiše a on jakožto hvězda bulváru, která dokázala během roku proslavit „díru jménem Řeporyje“ po celém světě, se k tomu cítí povolán.

Anketa

Povede se Vladimiru Putinovi v příštích letech snížit obří chudobu a korupci v Rusku?

85%
15%
hlasovalo: 16477 lidí

„My prostě musíme porazit Andreje Babiše. Možná se slušností, ale s drajvem. Končí sranda. My, nebo Babiš,“ popsal svůj plán. Pak si mohou povídat o konzervativních ideálech. „My prodáváme svou dobrou práci, oni neslušnost,“ vymezil základní rozdíl. Takže je důležité, aby ji prodávali dobře.

Přitom Novotný nenuceně urážel delegáty dotazy jako „Kdo jste vy?“, nebo vzkazy „Až tohle dokážete aspoň z desetiny, tak někoho kritizujte nebo vyhazujte ze strany“.

Když Alexandr Vondra odstoupil z volby prvního místopředsedy s vysvětlením, že jeho práce je v Bruselu, zbyli tři kandidáti na zástupce Petra Fialy – Marie Kubíková z Prahy 6, která se do klání přihlásila sama, Zbyněk Stanjura, kterého chtěl předseda Petr Fiala, a právě Pavel Novotný.

Novotný svůj projev pronesl tak improvizovaně, že vlastně nikdo nevěděl, jestli kandidaturu přijal, nebo nikoliv, takže se ještě jednou chopil mikrofonu a sdělil, že když jej chtějí, tak tedy kandidaturu přijímá.

Jeho kandidatura vyvolala dost rozporuplné reakce. Předseda Senátu Jaroslav Kubera před budovou s cigaretou v ruce nevěřícně kroutil hlavou: „Oni fakt věří, že on té straně pomůže, že prý bude vidět.“

Nakonec ale byl místopředsedou jednoznačnou většinou zvolen Zbyněk Stanjura, favorit předsedy Fialy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…