Kult Václava Havla. Janu Volfovou prý straší na každém rohu

24.04.2016 14:08

Předsedkyně strany Česká Suverenita Jana Volfová odpověděla na svém osobním profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotaz čtenáře ohledně kultury osobnosti exprezidenta Václava Havla.

Kult Václava Havla. Janu Volfovou prý straší na každém rohu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová

„Jaký je Váš názor na budování a pěstování kultury osobnosti Václava Havla, když přihlédnete k tomu, kolem kterých dalších postav, a to jak našich, tak zahraničních, se kult osobnosti budoval?“ otázal se čtenář.

A Volfová si při odpovědi nebrala servítky. Podle svých slov nesnáší jakékoliv novodobé kulty. „Je mi smutno, že Poslanecká sněmovna odmítla přidat mezi významné dny den narození Karla IV. Zato na nás Václav Havel kouká z každé strany,“ uvedla s tím, že novodobé kulty pak další generace jen shazují z podstavců. „Měli bychom spíše vyzdvihovat osobnosti opravdu staletími potvrzené,“ dodala.

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

Mgr. Jana Volfová

  • ČSSD
  • předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • mimo zastupitelskou funkci

Jana Volfová je dlouholetou političkou, která dokonce zasedla v Poslanecké sněmovně za ČSSD. Po odchodu ze strany byla místopředsedkyní strany NEZ/DEM, následně předsedkyní strany SDŽ - Strana důstojného života. Nyní je kromě předsednictví České Suverenity angažována i ve spolku Blok proti islámu, kde působí ve funkci místopředsedkyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…