Kvůli situaci na Ukrajině se sejde vedení Bezpečnostní rady státu

02.03.2014 11:22

Kvůli situaci na Ukrajině se dnes večer na Úřadu vlády sejde předsednictvo Bezpečnostní rady státu, tedy premiér s ministry financí, zahraničí, obrany a vnitra. ČTK to sdělil mluvčí vlády Martin Ayrer.

Kvůli situaci na Ukrajině se sejde vedení Bezpečnostní rady státu
Foto: ČT24
Popisek: Demonstrace na Ukrajině

„Na dnešních 19:30 jsem na Úřad vlády svolal zasedání předsednictva Bezpečnostní rady státu. Cílem jeho jednání je posouzení aktuální bezpečnostní a zahraničněpolitické situace v souvislosti se stupňováním napětí na Ukrajině. Zejména se budeme zabývat koordinací postojů ČR ke krizi na Ukrajině na půdě EU a NATO a také otázkou možných rizik pro energetickou bezpečnost země," uvedl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ve zprávě, kterou ČTK zaslal mluvčí vlády.

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu tvoří kromě premiéra ministr financí Andrej Babiš (ANO), ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD), ministr obrany Martin Stropnický (ANO) a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu na svých jednáních zejména posuzuje aktuální bezpečnostní situaci ve světě a v České republice. Bezpečnostní rada státu pak je pracovním orgánem vlády pro koordinaci problematiky bezpečnosti a přípravu návrhů opatření k jejímu zajišťování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nem, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…