LIDEM je oslabena odchodem Peake. Bude rozhodovat o svém osudu

21.08.2013 19:15

Strana LIDEM nebude v předčasných volbách do sněmovny kandidovat samostatně. O dalším postupu rozhodne čtvrteční republiková rada strany. V pořadu České televize Události, komentáře to včera řekla místopředsedkyně LIDEM Dagmar Navrátilová.

LIDEM je oslabena odchodem Peake. Bude rozhodovat o svém osudu
Foto: Tino Kratochvíl
Popisek: Dagmar Navrátilová

"Troufnu si tvrdit, že určitě nebudeme kandidovat na samostatných kandidátkách, to už v tuto chvíli vylučuji," sdělila Navrátilová. Zatím prý není jasné, s kým by se případně liberální demokraté mohli spojit. Všechny důležité otázky má řešit čtvrteční republiková rada. "Bude rozhodovat o všem. Strana byla velmi oslabena odchodem své předsedkyně, takže bude rozhodovat i o svém osudu," dodala Navrátilová.

Peake má jiné názory než poslanci LIDEM

Předsedkyně LIDEM Karolína Peake složila svou funkci 8. srpna a dala ji k dispozici republikové radě. Odůvodnila to tím, že se její politické názory v zásadních věcech rozcházejí s názory poslanců za LIDEM. Peake při hlasování o důvěře vládě Jiřího Rusnoka opustila sál, zatímco její spolustraníci hlasovali proti vládě. Peake tento postup zvolila poté, co svou neúčast při hlasování o důvěře vládě oznámili poslanci ODS Tomáš Úlehla a Jan Florián, čímž padla většina někdejší vládní koalice o síle 101 hlasu.

Cestu k předčasným volbám otevřeli zákonodárci, kteří schválili rozpuštění sněmovny. Prezident Miloš Zeman už dříve avizoval, že by chtěl předčasné volby vyhlásit na 25. a 26. října.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…