Lahváče a vytahaná trička. Bursík s přáteli zakládali partaj, Jacques je přitom nafotila

03.09.2013 16:01

Bývalý šéf Strany zelených (SZ) Martin Bursík zakládá novou liberálně orientovanou stranu. Teprve minulý týden přitom po osmi letech opustil zelené, které v minulosti dovedl do Parlamentu i do vlády. S Liberálně ekologickou stranou (LES) chce jít do předčasných voleb.

Lahváče a vytahaná trička. Bursík s přáteli zakládali partaj, Jacques je přitom nafotila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před úřadem vlády se demonstrovalo proti současné energetické politice státu

Jak na Facebooku informovala bývalá poslankyně Kateřina Jacques, v těchto dnech probíhá podpisová akce, nutná pro vznik partaje. Jacques navíc přidala i několik fotografií. Na nich je například exministr Bursík nebo režisérka Olga Sommerová. Všudypřítomným prvkem je pak lahvové pivo v rukách jednotlivých signatářů.

Podle Hospodářských novin, které o vzniku strany informovaly, by LES mohl spolupracovat s lidovci. "S Martinem Bursíkem jsem mluvil jednou, a to minulý týden. Informoval mě o tom, že vzniká politický subjekt, který bude zaštiťovat. O případné spolupráci budeme ještě jednat, podobně jako s jinými politickými subjekty či jednotlivými osobnostmi," řekl deníku předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Programově se chce strana zaměřit například na regulaci hazardu, protikorupční agendu, ekologii, energetiku, dopravu, ekonomiku, kulturu nebo životní styl, uvedl v tiskovém prohlášení aktivista Matěj Hollan, který se na vzniku uskupení také podílí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…