Langšádlová: Havlovská diplomacie obnovena. Putina inspiruje Hitler

10.05.2022 13:14 | Ze sítí

Poslankyně TOP 09 a ministryně pro vědu a výzkum občanům oznámila, že vláda Petra Fialy (ODS) vrací české zahraniční politice havlovskou tvář. Zdůraznila také, že se Česko musí více angažovat v EU a u příležitostí 77. výročí konce druhé světové války zkritizovala Rusko.

Langšádlová: Havlovská diplomacie obnovena. Putina inspiruje Hitler
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Langšádlová, ministryně pro vědu, výzkum a inovace

Ministryně Helena Langšádlová na sociální síti Facebook oznámila, že jednou z priorit vlády Petr Fialy je boj za lidská práva.

„Naše vláda vrací české zahraniční politice tvář. Obnovujeme tradici havlovské diplomacie a důraz na lidská práva. Důkazem toho je i setkání českého ministra zahraničí s politickým lídrem exilové tibetské vlády. Tibet je dlouhodobě pod útlakem čínského režimu, který dlouhodobě potlačuje lidská práva Tibeťanů. Lidská práva jsou prioritou naší vlády, a proto Česko kandiduje do Rady OSN pro lidská práva!“ napsala ministryně.

Helena Langšádlová promlouvá

Západ teď podle ní nesmí chybovat, u příležitosti výročí konce druhé světové války připomněla, že na konci třicátých let minulého století svobodný svět Hitlera podceňoval.

„Historie se ale začíná opakovat. Rusko, inspirované Hitlerovým Německem, zaútočilo na suverénní stát a vraždí tamější občany. Západ nesmí udělat tu samou chybu jako tehdy. Tyranům se nesmí ustupovat. Putin musí vidět, že Ukrajinu, našeho spojence, nedáme!“ napsala Langšádlová.


Helena Langšádlová promlouvá

Zdůraznila, že evropská spolupráce, jak ji nabízí Evropská unie, je v současné době jediným životaschopným projektem, který nemá alternativu.

„Dnes je to 72 let, co Robert Schuman představil myšlenku mírové spolupráce v Evropě. Dosud se ukazuje, že tato myšlenka nemá obdoby a že je jedinou cestou k úspěchu evropských zemí. Pane Schumane, děkujeme Vám!“ sklonila se Langšádlová před zakladatelem Evropského společenství, které se proměnilo až v dnešní EU.

„Česko by se mělo ještě více zapojovat do celoevropských projektů a být aktivnější v čerpání peněz z fondu Horizon Europe. Předpokladem naší konkurenceschopnosti je, že budeme ještě více sdílet fyzické kapacity různých infrastruktur, a že tu bude i větší mobilita pracovníků v rámci Evropy. To je cesta, jak být společně silnější a obstát ve velké konkurenci Číny, Indie a dalších zemí,“ rozvedla na Facebooku svou myšlenku o evropské integraci.

 

Helena Langšádlová promlouvá

Helena Langšádlová promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

19:03 Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes postřelen, když po výjezdním zasedání vlády vyšel mezi lidi. …