Lednice je naprosto v pořádku, tvrdí Hašek. Žádná korupce

03.06.2012 13:31

Projekt opravy zámku Lednice je naprosto v pořádku, řekl v nedělních Otázkách Václava Moravce Jihomoravský hejtman a šéf Asociace krajů Michal Hašek. Je transparentní, kontrolovaný. Řeči o korupci jsou v tomto případě jen fámy.

Lednice je naprosto v pořádku, tvrdí Hašek. Žádná korupce
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

"U nás v Jihomoravském kraji se nedělaly žádné losovačky, jen řádná výběrová řízení," zdůraznil Hašek. "Obecně jsme vždy byli schopni snížit cenu zakázek o 30 procent." Hašek tím popřel tvrzení, že by k pochybnému financování veřejných zakázek docházelo ve všech krajích ovládaných sociální demokracií, jak někteří zlí jazykové tvrdí. Jmenují mimo jiné i projekt opravy zámku Lednice.

"Projekt Lednice byl připraven, než jsem nastoupil do funkce," začal Hašek. "Platí tam ovšem trochu jiná pravidla, protože je to památka UNESCO. Proběhlo ale už několik kontrol ministerstva kultury, teď to prověřuje i Nejvyšší kontrolní úřad. Vše je jasné a transparentní. Když se objevily pochybnosti, poprosil jsem i ministra financí, který kontrolními mechanismy rovněž disponuje, aby věc prověřil."

Miroslav Kalousek mu ovšem přes média vzkázal, že se nebude podílet na předvolební kampani ČSSD. "A není to divné?" reagoval Hašek. "Když požádám ministra financí, bez ohledu na stranickou příslušnost, o kontrolu podezření z korupce, tak on ji neudělá? Není to divné?"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …