Lessy v ČT: Já se vrátím

29.08.2012 12:17

Petr Lessy, který byl nečekaně odvolán z funkce policejního prezidenta, se v rozhovoru pro Českou televizi vyjádřil ke svému odvolání. Podle něj je oficiální obvinění, které jej o místo připravilo, nesmyslné a zjevně účelové. Bude pro něj prý velmi snadné se obhájit a následně by se chtěl očištěný vrátit do čela policie.

Lessy v ČT: Já se vrátím
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

„Myslím si, že ty důvody tu reálně nebyly, byla to pouze jediná možnost, jak se zbavit nepohodlného policejního prezidenta,“ vyjádřil svůj názor na obvinění, které vůči němu bylo vzneseno.

V rozhovoru pro Českou televizi uvedl, že nechce komentovat detaily obvinění, které vedlo k jeho odvolání. „Vím, co je v usnesení o zahájení trestního stíhání, ale nebudu to sdělovat,“ omluvil se. Naznačil však, že se jedná o obvinění, o kterých se spekulovalo v médiích. Rovněž potvrdil, že jeho obvinění se týká pouze výroku na adresu policisty Jaroslava Vaňka, kterého označil za „zametače“.

„Cítím vysoké šance, že budu osvobozen a do čela policie se vrátím,“ věří odvolaný policejní prezident. Důkazy podle něj budou natolik silné, že bude očištěn. „Předpokládám nezávislost naší justice, a proto si myslím, že to rozhodnutí bude pro mě velké zadostiučinění,“ uzavřel.

Jan Hrbáček z týdeníku Euro nečekaný konec policejního prezidenta okomentoval, že „tato podivná přetahovaná má ještě podivnější konec.“ Podle něj konstrukce Lessyho obvinění pokulhává. „Petr Lessy má velmi slušné šance, že bude osvobozen,“ myslí si a očekává, že celá věc bude ještě zajímavá. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…