Letadlo s českou delegací sjelo ve Švédsku z dráhy. Nikomu se nic nestalo

28.11.2013 22:25

Armádní letoun Jak-40 s delegací českého Ministerstva obrany při přistávání ve švédském hlavním městě Stockholmu sjel ve čtvrtek z přistávací dráhy. Nikdo se nezranil. Kolizi způsobil vadný brzdný systém na jednom kole. Všichni členové delegace se již vrátili zpět do České republiky náhradním letadlem.

Letadlo s českou delegací sjelo ve Švédsku z dráhy. Nikomu se nic nestalo
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

"Při přistání ve Stockholmu došlo k závadě brzdného systému jednoho z kol a v kombinaci s povětrnostními podmínkami letoun vyjel z přistávací dráhy. Letadlo nebylo poškozeno," řekl mluvčí Ministerstva obrany Jan Pejšek. Z České republiky do Stockholmu posléze doletělo náhradní armádní letadlo s techniky a členy komise, kteří zůstávají na místě kvůli opravě a vyšetření příčiny závady.

Prasklé sklo na cestě do Ruska

Švédská televize SVT na svém webu uvedla, že incident se odehrál na letišti Arlanda asi v devět hodin ráno. Jedenáct lidí na palubě poté muselo setrvat na místě, dokud letadlo technici neodtáhli, což trvalo asi hodinu. SVT nicméně přímo nezmínila, že z dráhy vyjel český letoun, informovala o něm jen jako o stroji Jak-40.

Poruchy na českých armádních letadlech jsou v poslední době čím dál častější. Například letos v květnu prasklo přední sklo vládnímu letounu, ve kterém cestoval premiér Petr Nečas do Ruska. Letecký park české armády je zastaralý a s jeho obnovením počítá koncepce dopravního a vrtulníkového letectva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…