Letní skandál: Šéf Pirátů Bartoš zastaven policisty. Testovali ho na drogy, chtěli mu rozbít hubu

23.07.2017 18:41

Šéf Pirátů Ivan Bartoš se na svém facebookovém profilu rozčílil nad tím, že toto je policejní stát. Podle jeho slov byl totiž zastaven jen na základě vzhledu.

Letní skandál: Šéf Pirátů Bartoš zastaven policisty. Testovali ho na drogy, chtěli mu rozbít hubu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Pirátské strany Ivan Bartoš

„Čtyři cajti. Za mnou jeli ze Žižkova na Václavák. A jestli si je budu nahrávat, že mi rozbije hubu? Teď test na drogy. Dvoumetrovej plešoun,“ popisuje heslovitě a roztrpčeně Bartoš, jehož hlavu zdobí známé dredy.

„Ptám se dalších: Slyšeli jste, co mi kolega řekl? My nic neslyšeli. Jdu rovnou podat stížnost... Nechápu,“ rozčílil se a dodal, že se mu chce řvát. „Víte, jak vypadá moje auto zvenčí...?“ zeptal se závěrem.

V nedělních večerních hodinách pak zaslal Ivan Bartoš do redakce následující mail, kde incident souvisle a podrobně popisuje:

Anketa

Jiří Čunek o Prague Pride: ,,Je to POCHOD SMRTI pro stát, pro Evropu, pro naši civilizaci, když stát bude tyto skupiny podporovat a uznávat jako rodiny". Souhlasíte?

94%
6%
hlasovalo: 19280 lidí

Dobrý den, když už Parlamentní listy zaznamenaly můj incident s policisty, zde je popis, který jsem pak u sebe publikoval: Vyjel jsem z Řehořovy ulice od Pirátského centra. V protisměru jelo policejní auto. To se asi někde otočilo, protože už u Bulhara jsem je měl za zadkem. Pod mostem si blbě najeli, tak majáček-signál-klakson a mně zase za zadek. Kam jsem zajel, tam za mnou. Pak jsem hledal parkování na Václaváku, protože jsem potřeboval do lékárny. Vždycky za mnou zpomalili. Nakonec jsem našel místo na modré, kde mám 2. zónu, protože v ní bydlím. (viz foto). Vystoupil ten dvoumetrovej a "namátková silniční kontrola". Já se ho zeptal, když si hráli na sledovačku 15 minut: "jasně, to je hezký, mohu se vás zeptat na důvod?" "Je to z důvodu vašeho vzhledu". A já říkám: "Cože, to je nějaká legrace, to mi prosím vysvětlete a já si vás teda budu nahrávat". A pak mi začal vyhrožovat: "Tak to si klidně nahrávejte, protože po vás skočím a rozmlátím vám ten telefon na maděru". "Prosím?" "Budu se totiž cejtit ohroženej a koukejte mi dát ty doklady." A pak ještě nějaký haluze, ale to už jsem byl docela v křeči a přišli další policajti, který se raději schovali, tak říkám té jeho dvojce: "Je to normální, slyšel jste co mi tady váš kolega říká?" a on: "Já jsem nic neslyšel, protože jsem byl v autě". Stál na chodníku vedle. Tak jsem dal cigaretu a když auto bylo v pořádku, tak vytáhl ten test na drogy. Nepiju alkohol, nelegálním drogám neholduji. No a tak jsem šel na státní, který jsou v té ulici o 100 metrů dál, a tam mi řekli, že stížnosti ani oznámení vyhrožování nepřijímají a ať si zajedu na úřad vnitřní kontroly."

 

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…