Lev začne nosit batůžek, vysmívá se komentátor Paroubkově facce

19.04.2012 21:42

Bývalý předseda vlády a nynější šéf strany NS-LEV21 Jiří Paroubek se stal podle svých slov obětí útoku, který měl za cíl odvést pozornost od problémů současné vlády, když se ve středu večer střetl v Praze s neznámým opilcem. Schytal ránu pěstí. „Je blbé, když si vyberete jméno LEV. Někdo vám dá facku a vy pak ani nemávnete tlapou,“ posmívá se mu komentátor Týdne.cz Martin Fendrych.

Lev začne nosit batůžek, vysmívá se komentátor Paroubkově facce
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

„Opakuji, že si nemyslím, že šlo o spontánní akci. Spíš si myslím, že to byla akce k odvedení pozornosti,“ komentoval střet Jiří Paroubek. „Bylo to promyšlené. Kdybych reagoval nepřiměřeně, dneska už by se to někde promítalo,“ dodal.

Jeho slova komentátora zjevně velmi pobavila. „Vláda se topí v malérech, tak se rozhodla zavrtět nikoli psem, ale lvem. Ještě štěstí, že měl v tlapě tašku, jinak 'už by se to někde promítalo'. Kde? V tajné službě? Na vládě? V televizi? Na YouTube? To nám lev tají,“ podivuje se Fendrych.

Lev s batůžkem

„Lev teď bude chodit zjevně s batůžkem,“ komentuje dále Paroubkovo odmítnutí osobní ochranky. „Jsem schopen se ubránit sám... Dám si taky pozor, abych s sebou netahal tašku, abych měl ruce volné,“ uvedl totiž napadený Paroubek.

Reakci někdejšího šéfa ČSSD na osobní útok Fendrych porovnal s reakcí v podobné situaci ze strany Miroslava Kalouska, jehož slovně napadl drzý mladík. „Je to muž činu, rychlých rozhodnutí. Tašku nedržel, ruce měl volné. Paroubek naopak. Právě něco vysvětloval americkým turistkám, v ruce taška, dostal facku od vlády, ale nebránil se,“ srovnává komentátor a v chování politiků vidí i paralelu s celkovou charakteristikou české levice a pravice. „Pravice je agresivní, neohrožená, lev-ice krotká a má plné ruce. Ale vláda se jí přece bojí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…