Leyenová v Kyjevě. Slibovala Zelenskému, jak bude frčet přistupování k EU

11.06.2022 19:03

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v Kyjevě ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému sdělila, kdy bude pokračovat jednání o ukrajinské žádosti o udělení kandidátského statusu na členství v EU. Zelenskyj naznačil, o co teď EU vlastně hraje.

Leyenová v Kyjevě. Slibovala Zelenskému, jak bude frčet přistupování k EU
Foto: Twitter.profil Von der Leyenové
Popisek: Ursula von der Leyen, předsedkyně Evropské komise

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise, podle informací agentury Reuters znovu přijela do Kyjeva, aby si tam promluvila s prezidentem Volodymyrem Zelenským. Přijela mu sdělit, že jednání o žádosti Ukrajiny na udělení kandidátského statusu bude završeno do konce příštího týdne.

Na společné tiskové konferenci v Kyjevě von der Leyenová uvedla, že sobotní diskuse se Zelenským „nám umožní do konce příštího týdne dokončit naše hodnocení o tom, zda doporučit Ukrajinu jako kandidáta na členství“.

„Udělali jste hodně pro posílení právního státu, ale stále je potřeba provést reformy, například bojovat proti korupci,“ řekla také na společné tiskové konferenci a naznačila tak Zelenskému, že Ukrajince na cestě do EU čeká ještě hodně práce.

Zelenskyj na společné tiskové konferenci přišel v odpovědi s prohlášením, že Ukrajina prý má být jen Putinovým prvním chodem. „Celá Evropa je cílem pro Rusko a Ukrajina je jen první fází této agrese. Proto pozitivní odpověď EU na ukrajinskou žádost o členství může být kladnou odpovědí na otázku, zda má evropský projekt vůbec budoucnost.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…