Liberečtí policisté ve vazbě. Už zase

07.05.2012 17:21

Pět policistů z Prahy a Liberecka bylo obviněno ze zneužití pravomocí. Dalších šest osob je ve stejné kauze stíháno pro vydírání. Všichni muži zákona skončili ve vazbě. Podle ústecké státní zástupkyně se jedná o jednu provázanou kauzu. Víc by policie měla oznámit ve středu.

Liberečtí policisté ve vazbě. Už zase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté při silniční kontrole

Ve čtvrtek si podle státní zástupkyně Lenky Bradáčové přišli pro pětici policistů příslušníci Generální inspekce policejních sborů. Ve stejné době zadržel Útvar pro odhalování organizovaného zločinu šest civilistů. Podle Bradáčové spolu jejich zatčení souvisí, víc však říct nechtěla. Oba útvary by o případu měly informovat ve středu.

Mezi zatčenými policisty byli tři příslušníci libereckého územního odboru, poslední patřil k útvaru s celostátní působností. „V současné době shromažďujeme materiály, po jejichž vyhodnocení rozhodne, zda jsou naplněny zákonné důvody pro zproštění výkonu služby těchto policistů,“ sdělila liberecká policejní mluvčí Ludmila Knopová. Do rozhodnutí by však jejich provinění nechtěla komentovat.

V Liberci se nejedná o první případ rozsáhlé trestné činnosti policistů. Již v roce 2009 byl zatčen liberecký policejní ředitel Miroslav Dvořák a další tři vysoce postavení policisté. Dvořák byl pro zneužití pravomocí, přijímání úplatků, porušování služebních povinností a podvod odsouzen ke čtyřem letům vězení.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…