Lidé dnes mohou navštívit sídla zákonodárců, premiérů i primátorů

28.10.2015 6:50

Pražané a návštěvníci hlavního města mohou dnešní volný den využít k návštěvě jindy nepřístupných památek. Při příležitosti státního svátku pořádají tradiční Den otevřených dveří Poslanecká sněmovna a Senát. Otevře se také Kramářova vila, sídlo českých premiérů, a rezidence pražských primátorů na Mariánském náměstí.

Lidé dnes mohou navštívit sídla zákonodárců, premiérů i primátorů
Foto: vlada.cz
Popisek: Kramářova vila během otevření pro veřejnost

Lidé mohou zajít i do sídla ministerstva průmyslu a obchodu Na Františku. V historicky cenné Fantově budově si mohou prohlédnout reprezentativní prostory nebo výstavu historických motocyklů a fotografií.

Senát poprvé na výročí vzniku samostatného Československa zpřístupní osobní schodiště, které si ve svém pražském paláci nechal zbudovat vévoda Albrecht z Valdštejna. Sněmovna láká na expozici k 70. výročí zahájení činnosti poválečného prozatímního Národního shromáždění. V sídle dolní komory si budou moci příchozí prohlédnout také reprezentační prostory, hlavní jednací sál, zasedací místnosti i kanceláře některých výborů. Obě malostranská sídla zákonodárců budou dnes otevřena od 09:00 do 16:00.

Úřad vlády zpřístupní Kramářovu vilu v Letenských sadech. Zájemci se mohou těšit na prohlídku interiérů i zahrady, kterou doprovodí odborný výklad o historii honosného domu. Prohlídky v organizovaných skupinách budou od 10.00 do 17.00.

V devět ráno se otevře rezidence primátorů vyzdobená ve stylu art deco, která je umístěna ve stejné budově jako městská knihovna na Mariánském náměstí. Rezidenci primátoři hlavního města využívají především pro oficiální a reprezentační akce. Prohlídky potrvají do 19:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…