Lidé jsou nepoučitelní. Další kamion vjel mezi závory

01.08.2015 13:52

Sklápějící se závory přerazilo v pátek večer neznámé nákladní auto na železničním přejezdu v Horní Polici na Českolipsku. Nehoda se obešla bez zranění. Policie po řidiči pátrá napříč kraji. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Lidé jsou nepoučitelní. Další kamion vjel mezi závory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ČD

"Vozidlo s poškozenou plachtou se doposud nepodařilo nalézt," uvedla.

Řidič s kamionem na přejezd vjel kolem 22:00, když blikala výstražná světla, byla v provozu zvuková signalizace a začaly se sklápět závory. "Nic z toho řidič kamionu nerespektoval, v jízdě pokračoval dál, přičemž přerazil padající závory. Následně ani nezastavil a ujel," řekla mluvčí. Ujet se mu podařilo neznámo kam i kvůli tomu, že se policie o poškození závor dozvěděla asi s dvacetiminutovou prodlevou.

Ministerstvo dopravy chce po nedávné nehodě na přejezdu ve Studénce, kterou nepřežili tři lidé, zvýšit pokuty za přejíždění trati v době, kdy na zabezpečovacím zařízení svítí červené světlo. Podle současného správního řádu je maximem sankce 2500 korun. Když už řidič na zabezpečený přejezd vjede, je ale podle odborníků lepší, když závory přerazí, a nestřetne se tak s vlakem. Pokud by to před týdnem ve Studénce udělal polský řidič kamionu, jeho vůz by se s vlakem Pendolino nesrazil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…