Lidovci našli téma pro volby: Budou proti letnímu času

06.04.2014 14:57

KDU-ČSL si určila ze jeden ze svých prvořadých programových bodů do nadcházejících voleb do Evropského parlamentu boj za zrušení letního času. Třetí muž kandidátní listiny strany publicista Tomáš Zdechovský hodlá v případě svého zvolení prosazovat program „For Only One Time”, připravený ve spolupráci se spolustraníkem senátorem Petrem Šilarem.

Lidovci našli téma pro volby: Budou proti letnímu času
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

„Střídání času je v dnešní době absurdita na druhou. Je proto načase jej zrušit. Argumenty, které se dříve uváděly pro jeho zavedení, se ukázaly jako mylné. Ekonomická úspora, která bývá zmiňována jako hlavní důvod, se prakticky rovná nule a negativní dopady střídání časů jsou naopak jednoznačné,“ cituje lidoveckého kandidáta Zdechovského server Novinky.cz.

„Dva časy představují celoevropský problém a evropská instituce se proto přirozeně nabízí jako nejlepší místo, odkud je možné začít prosazovat změnu. Zavádění časů není věcí jedné země, nýbrž záležitostí domluvy zástupců všech států ležících v daném časovém pásmu,“ doplňuje Zdechovský argumenty. Zároveň podle něj jde o příležitost pro samotnou Unii, která může ukázat, že umí lidem v Evropě konkrétně prospět.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Abychom dokázali věc v Evropském parlamentu prosadit, musíme hledat spojence napříč politickým spektrem, a to i v dalších zemích Evropské unie. Jsme rádi, že ve svém úsilí nebudeme osamoceni,“ informuje kandidát s tím, že proti letnímu času vystupuje mezi jinými i bavorská ministryně hospodářství za CSU Ilse Aignerová. Ta je navíc partnerkou KDU- ČSL v Evropské lidové straně.

Podle lidoveckého kandidáta každoroční změna času nejen nepřináší úspory, ale má naopak negativní důsledky na hospodářství, bezpečnost i lidské zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…