Lidovec: Vyzývám všechny slušné lidi...

24.03.2014 10:56

Kandidát do Evropského parlamentu za lidovce Šimon Heller na svůj blog umístil výzvu, která zve všechny slušné občany do politiky. Upozorňuje na nízký počet členů politických stran, které přesto mají obrovský vliv na sestavování kandidátek a tudíž na podobu politické kultury. Nabádá občany k aktivní účasti v politice a připomíná Masarykovo heslo „nebát se a nekrást“.

Lidovec: Vyzývám všechny slušné lidi...
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

„Vyzývám všechny slušné občany, aby se zapojili do politického dění v naší zemi,“ oslovuje bývalý mluvčí studentů protestujících proti koalici v Jihočeském kraji občany v celé republice. Podle svých slov usiluje o změnu politické kultury u nás a je přesvědčen, že to lze udělat zezdola. Proto nabádá občany, aby kandidovali do komunálních voleb. Buď aby si vybrali politickou stranu, nebo kandidovali jako nezávislí.

„Politické strany mají v naší zemi často jen několik tisíc členů, což není mnoho. Místní organizace pak v menších městech a obcích mají často jen několik desítek straníků a často by se dal tento počet spočítat na prstech jedné ruky. Přitom tyto místní organizace rozhodují o kandidátkách do komunálních voleb a také mohou ovlivňovat i okresní a krajské organizace dané strany. Pokud tak do nějaké takové místní organizace vstoupí jen několik slušných lidí, jsou schopni obrátit kormidlem a něco změnit,“ vysvětluje Heller.

Celý text výzvy ZDE:

Druhou možností, jak změnit politickou kulturu v naší zemi, je podle něj dát dohromady skupinu lidí, kteří mohou kandidovat jako nezávislí. „Tento způsob je poměrně oblíbený. Formality spojené s registrací do komunálních voleb nejsou nijak záludné. Rád všem nadšencům, kteří chtějí něco v naší společnosti změnit k lepšímu, s vyřízením takových formalit vypomohu,“ slibuje pomoc politik.

„Pokud budeme mít dobré komunální politiky, postupně se zlepší i stav vysoké politiky. Pojďme společně přijmout zodpovědnost za naši budoucnost a vyzvěme k tomu i naše okolí,“ připomíná Heller.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…