Lidový Michal Horáček? Mnoha jeho sousedům se moc odpovídat nechtělo

13.12.2016 18:19

Tvrdí o sobě, že je lidový. Pochvaluje si, jak ho kontakt s lidmi nabíjí. Jaké vztahy však má se svými sousedy? Text o prezidentském kandidátovi Michalu Horáčkovi přináší server Info.cz.

Lidový Michal Horáček? Mnoha jeho sousedům se moc odpovídat nechtělo
Foto: Vít Hassan
Popisek: Michal Horáček na akci z "podhradí" na Staroměstském náměstí

Michal Horáček žije v třináctitisícovém města Roudnice nad Labem. Žije tam již dvacet let a tvrdí, že tam má blíž k lidem a k jejich skutečným životům, které zabarvují i ten jeho. „Je krásné být z malého města a žít tam s lidmi, kteří v něm žijou také,“ říkal.

Jak však uvádí Roudničanka Eva, Horáček se ve městě příliš angažovat nechce. „Chce mít klid a soukromí. V Roudnici se moc neobjevuje, spíše by se dalo říct, že tu pouze přespává,“ uvedla. A není sama. Lidé ho prý spíše vidí v autě, než aby jej potkali na ulici. Vztahy jsou prý korektní, ale distingované. 

Původní text ZDE.

Textař a producent v současné době bydlí ve vile jen pár minut od náměstí, v blízkosti židovského hřbitova. Zde prý postavil náměstíčko se sochou a kašnou. Je to v podstatě vjezd k němu do domu. Aby měl kolem sebe hezké prostředí, dal sousedům i peníze na opravu domů. Když za vámi někdo v 90. letech přišel s tím, že vás vyplatí nebo vám přispěje na opravu, neodmítli jste ho,“ zmínila roudnická občanka.

Nyní se podle svých slov chce Horáček zasadit i o vylepšení kulturního života ve městě, kdy chce na roudnický zámek přivézt v rámci festivalu na jaře 2017 Jarka Nohavicu nebo Anetu Langerovou. „Budu pracovat usilovně, aby byla Roudnice umístěna na kulturní mapu Česka lépe než doposud, protože si to zaslouží,“ uvedl Horáček.

Jak však server zjistil, velmi mnoho sousedů se k Horáčkovi a jeho životě ve městě moc vyjadřovat nechtělo. A ti co ano, tak měli dost často problém vzpomenout si na něco pozitivního.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…