M777 nebo Bayraktar. Česko vystavilo ruský šrot, Rusko všechno možné

17.08.2022 16:10 | Ze sítí

Rusové vystavují na vojensko-technickém fóru Army 2022 poblíž Moskvy i techniku a zbraně, kterých se zmocnili v bojích na Ukrajině. Na výstavě tak je k vidění ukořistěné bezpilotní letadlo Bayraktar, švédsko-britská protitanková řízená střela NLAW nebo australské obrněné vozidlo Bushmaster.

M777 nebo Bayraktar. Česko vystavilo ruský šrot, Rusko všechno možné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protitankový systém 9K114 Šturm

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí
Na vojensko-technickém fóru Army 2022 Rusko a spřátelené země, mj. Írán, prezentují svojí vojenskou techniku. Na úvod fóra, které se odehrává ve městě Kubinka v moskevské oblasti, vystoupil ruský prezident Vladimir Putin, podle nějž jsou Rusové hrdí na svou armádu a námořnictvo a na „profesionalitu a odvahu svých obránců, kteří vždy spolehlivě bránili suverenitu a bezpečí naší domoviny a přinášeli svobodu jiným národům“.

Kromě vlastní vojenské techniky se Rusové chlubí také ukořistěnými zbraněmi a technikou z bojů na Ukrajině. Jedná se zejména o zahraniční techniku, k vidění je tak na výstavě třeba americká houfnice M777.

Dále velká sbírka rozličných zahraničních obrněných vozidel, jako australský Bushmaster nebo britský obrněný transportér Saxon.

Mezi další trofeje patří švédsko-britská protitanková řízená střela NLAW nebo německo-francouzská protitanková střela MILAN. Dále bezpilotní letoun Bayraktar nebo americké pěchotní vozidlo Humwee.

Podobně se v červenci chlubilo ukrajinské velvyslanectví „ruským šrotem“ na výstavě v Praze na Letné. Tam byla k vidění zničená ruská vojenská technika a zbraně, jako protiletadlový komplet Šturm, pozůstatek samohybného minometného systému 2S19 či samohybný protitankový systém BUK-M2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…