Má být Merkelová nadále kancléřkou? Němci odpověděli

28.08.2016 16:37

V roce 2017 Německo čekají volby. Měla by být Angela Merkelová kancléřkou počtvrté za sebou? Němci odpověděli následovně.

Má být Merkelová nadále kancléřkou? Němci odpověděli
Foto: J. Ovčáček
Popisek: Prezident Miloš Zeman přivítal spolkovou kancléřku Angelu Merkelovou

„Průzkum pro Bild am Sonntag ukázal, že 50 procent dotázaných by bylo proti tomu, aby Merkelová zůstala kancléřkou i po roce 2017, v listopadu loňského roku to bylo 48 procent dotázaných. 42 procent dotázaných si přeje, aby kancléřka setrvala v úřadu, v předchozím průzkumu si to přálo 45 procent lidí,“ píše britský server The Independent s odvoláním na německý nedělní tisk.

Zprávu v angličtině naleznete zde

Nový průzkum odráží červencové útoky v Německu, k jejichž osnování se přihlásili i radikálové z Islámského státu. I díky těmto útokům narůstá v německé společnosti skepse k politice otevřených dveří vůči uprchlíkům, kterou zvolila Merkelová. Ona rostoucí skepse se projevuje nárůstem popularity Alternativy pro Německo. Merkelová proto před měsícem ujišťovala německé občany, že se nedá islamisty vystrašit a že lidé nebudou muset měnit svůj způsob života.

Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky hlásí, že v roce 2016 významně poklesl počet běženců mířících do Německa. Zatímco v roce 2015 do země dorazilo přes milion běženců, za rok 2016 by to mělo být jen něco mezi 250 až 300 tisíci lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…