Má se natáčet film o bratrech Mašínových. Lidé na něj vybrali jeden a půl milionu

25.06.2022 16:18

Bratři Mašínové. Pro jedny hrdinové, kteří se postavili se zbraní v ruce československé komunistické diktatuře. Pro druhé vrazi, kteří při cestě za svobodou vzali život člověku, konkrétně šesti lidem, včetně příslušníků státní bezpečnosti a východoněmeckých policistů. Vznikne o nich film. Češi na něj přispěli částkou 1,5 milionu korun.

Má se natáčet film o bratrech Mašínových. Lidé na něj vybrali jeden a půl milionu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Vzpomínka na bojovníka proti nacismu generála Josefa Mašína před jeho statkem v Lošanech na Kolínsku

O bratrech Mašínech vznikne film. ČTK oznámila, že lidé na tento film mezi sebou vybrali přes 1,5 milionu korun. Hlavní role ve filmu Bratři si zahrají Oskar Hes a Jan Nedbal. Film vznikne pod bedlivým dohledem režiséra Tomáše Mašína, jenž je vzdáleným příbuzným skutečných bratrů Mašínů. Do kin by měl film zamířit v říjnu 2023.

„V létě natočíme asi třetinu filmu, zbytek nás pak čeká na podzim, což jsou vyhlídky, které mi dělají trošku starosti. Energetická krize, další vlna covidu, válka... Uvidíme, lehké to nemá nikdo, o to větší máme k našim podporovatelům respekt,“ uvedl producent Petr Bílek.

Bratři Ctirad a Josef Mašínovi od 50. let 20. století, kdy navázali na odbojovou práci svého otce Josefa Mašina, československého hrdiny, kterého zabili nacisté, svého počínání nikdy nelitovali. A dávali jasně najevo, že se do Česka nevrátí, dokud v této zemi budou mít nějaký vliv komunisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…