Maláčová si schůzku se Zemanem pochvaluje: Udělil mi spoustu rad

24.07.2018 18:26

Nominantka ČSSD na post ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová se chce ve funkci zaměřit na rodinnou politiku a také na téma stárnutí. V brzké době chce prosazovat ve Sněmovně zákon o úpravě penzí či jednat o navýšení rozpočtu resortu práce a sociálních věcí pro příští rok i o růstu platů ve veřejném sektoru. Podporuje přidání o deset procent. Maláčová to dnes řekla novinářům po setkání s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech. Mluvili spolu také o vyplácení a zneužívání dávek či o zálohovém výživném.

Maláčová si schůzku se Zemanem pochvaluje: Udělil mi spoustu rad
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem, který se natáčel na Vysočině.

„Ve spoustě věcí se s panem prezidentem shodneme. Udělil mi spoustu rad, jak bych měla postupovat. Některé věci nevidíme úplně stejně, k zásadní neshodě ale nedošlo,“ uvedla po setkání Maláčová.

Stejný názor nemá nominantka na ministryni se Zemanem například na růst platů. Zatímco Maláčová podporuje požadavek odborů na zvýšení o deset procent, prezident se o víkendu s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) shodli na tom, že takové zvýšení by nebylo adekvátní. Vláda počítá s růstem částky na platy o šest procent.

Zeman podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka dnes také řekl, že by sociální dávky měl stát dávat jen těm, „jejichž životní situace to vyžaduje, ne zdravým dospělým lidem, kteří odmítají nabízenou práci“.

Česko má rekordně nízkou nezaměstnanost, která je nejnižší v EU. Podle expertů se země dostala na hranici přirozené nezaměstnanosti a pracovní síly už není kde brát. Výdaje na dávky v hmotné nouzi navíc podle údajů ministerstva práce už čtvrtý rok klesají, loni byly nejnižší od roku 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…