Maláčová v ČT: Obědy dětí zaplatíme z peněz po zdanění velkých firem

09.12.2018 18:00

Ministryni práce a sociálních věcí Michaely Maláčové (ČSSD) záleží na obědech zdarma pro děti v mateřských školách a na prvním stupni základních škol natolik, že by byla ochotná nechat více zdanit i nadnárodní korporace, aby na tyto výdaje bylo. Jejích slov v pořadu Otázky Václava Moravce České televize si všímají uživatelé Twitteru a náležitě je komentují.

Maláčová v ČT: Obědy dětí zaplatíme z peněz po zdanění velkých firem
Foto: repro tv Prima, tan
Popisek: Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí

„Kde vezmeme na obědy zdarma pro všechny děti? To je jednoduché, více zdaníme nadnárodní korporace,“ všiml si například jejích slov uživatel Poslední skaut.

„Ministryně Maláčová v Otázkách Václava Moravce hodně přestřelila. Tvrdí, že v době nynější vysoké prosperity chodí děti do škol hladové. Uráží tím drtivou většinu rodičů, kteří se o své děti starají, a ukazuje, jak je ve svém socialistickém blouznění mimo realitu. Pomáhejme potřebným, nerozhazujme...,“ poznamenal k tomu ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

A obdobně reagoval již i přímo ve vysílání poslanec za ODS Zbyněk Stanjura. „Opatření obědy pro děti zdarma je nesmyslné. Nová dávka plošně i těm, kteří to nepotřebují, není správné řešení. Je to administrativně náročné a mnohé obce a města řeší tuto situaci mnohem lépe,“ uvedl.

„Pokud jako vláda zjistíme, že už není kde brát, zvýšíme daně. Jímá mě úžas,“ zareagoval pak na slova Maláčové uživatel Twitteru Marcel Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…