Mám politické hnutí s nepolitickým programem, tvrdí Dobeš

01.02.2013 17:52

Nezařazený poslanec Josef Dobeš hovořil v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu o svém Hnutí pro sport. Chtěl by se s ním dokonce v příštích volbách dostat do Poslanecké sněmovny.

Mám politické hnutí s nepolitickým programem, tvrdí Dobeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Dobeš uvedl, že se rozhodně nejedná o stranu. „Je to politické hnutí s apolitickým programem,“ vysvětlil. Je podle něj nutné se angažovat i proto, že v Poslanecké sněmovně je málo těch, kteří by o podporu sportu a mládeže měli zájem.

Potřebujeme koncepci

Dobeš by rád kandidoval už ve volbách do sněmovny v roce 2014, důležitější jsou ale pro něj pozdější komunální volby. „Díky zdanění hazardu se tady přes starosty přerozděluje ohromná částka,“ řekl poslanec.

Po roce 1989 byla podle něj rozbita koncepce financování sportu. „Já už nechci, aby sportovci museli rok co rok chodit za politiky a žmoulat čepici, do které občas spadne nějaká koruna,“ prohlásil Dobeš. Poslanec zdůrazňuje, že struktura sportu má být na politice nezávislá.

Dobeš zdůraznil, že by jeho hnutí mělo „do posledního dechu“ bojovat za peníze pro sport a pro budoucnost dětí. To bude i stěžejní bod politického programu. „Pokud bychom byli členy sněmovny a případně i koalice, chtěli bychom pouze ministerstvo školství,“ říká Dobeš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…