Máme novou hvězdu, radoval se v televizi Sobotka. A kníže prý musí leccos tajit

16.01.2013 22:23

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka je rád, že u prezidentských voleb nedopadli jako v ODS – sociální demokraté prý mají novou hvězdu. Zároveň však dodal, že poté co Jiří Dienstbier neuspěl, nebylo pro stranu těžké rozhodnout, koho podpoří v druhém kole.

Máme novou hvězdu, radoval se v televizi Sobotka. A kníže prý musí leccos tajit
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Když kandidát ČSSD nepostoupil, nebylo prý pro Bohuslava Sobotku těžké rozhodnout, koho podpořit. „Druhé kolo je v takové situaci vždycky otázkou kompromisu,“ připustil však na TV Barrandov. Jiří Dienstbier se totiž během své kampaně několikrát vůči Miloši Zemanovi ohradil.

Nyní prý ČSSD musí ukázat nadhled a velkorysost. „Jestliže má ČSSD ambici vyhrát příští poslanecké volby, tak nemůže strkat hlavu do písku,“ vysvětloval předseda strany. „Já jsem rád, že jsme na tom lépe než ODS a že z té prezidentské volby vzešla nová hvězda,“ chválil také svého kandidáta v prvním kole.

„Karel Schwarzenberg se bude snažit utajit, že je členem Nečasovy vlády a že byl členem Topolánkovy vlády,“ tvrdil Sobotka. Na to se však ohradil Petr Gazdík z TOP 09 a Starostů. „Budou mezi sebou soupeřit výrazné osobnosti,“ zdůrazňoval, že o stranickost prý ani tolik nepůjde. „Takový souboj mezi Milošem Zemanem a Karlem Schwarzenbergem myslím ukázal smysl přímé volby prezidenta,“ dodal.

Samozřejmě tak podporuje svého předsedu, zároveň ale projevil i sympatie k Zemanovi, se kterým si prý tyká. „Tu pálenkou, kterou tehdy označil za nejlepší, mu stále vozím,“ usmíval se v pořadu Zdeňka Šarapatky.

To lidovci Pavla Bělobrádka smutní nad Zuzanou Roithovou, která se do druhého kola podobně jako Dienstbier nedostala. „Lidé vyslyšeli mediální volání: Pojďme volit Karla, ať se tam nedostane Zeman s Fischerem,“ vysvětloval Bělobrádek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …