Mandátový výbor Kailovou k trestnímu stíhání prozatím nevydal

13.05.2014 17:39

Mandátový a imunitní výbor Poslanecké sněmovny ČR na dnešním jednání odmítl vydat poslankyni za ČSSD Zuzanu Kailovou k trestnímu stíhání. „Máme málo informací,“ zdůvodnila rozhodnutí výboru jeho předsedkyně Miroslava Němcová.

Mandátový výbor Kailovou k trestnímu stíhání prozatím nevydal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Kailová (ČSSD)

Kailová kromě postu poslankyně zastávala ještě funkci náměstkyně ústeckého primátora. A právě s tímto postem se pojí požadavek policie na vydání k trestnímu stíhání.

Policie již stíhá primátora města Ústí nad Labem Víta Mandíka a radního Josefa Macíka. Oba jsou rovněž členy ČSSD. Viní je z porušení povinností při správě cizího majetku a zneužití pravomoci úřední osoby. Uvedená obvinění souvisí s projektem Vítání občánků. Obvinění radní a s nimi i Kailová měli umožnit obohacení firmy, která zajišťovala realizaci výše zmíněného projektu. Městu Ústí nad Labem tak podle policie způsobili škodu za nejméně milion korun. Za uvedený skutek jim hrozí od tří do deseti let vězení.

O projektu ovšem rozhodovalo kromě Mandíka, Macíka a Kailové dalších sedm radních. Policie přitom doposud stíhá pouze tři osoby. I to byla jedna z překážek, proč dnes mandátový a imunitní výbor nevydal Kailovou k trestnímu stíhání. Poslankyně podle informací iDnes.cz na jednání výboru uvedla, že je nevinná. S novináři se ale odmítla bavit.

Výbor bude v jednání o budoucnosti poslankyně pokračovat až v květnu, po skončení schůze sněmovny. O osudu Kailové se tak rozhodne nejdříve v červnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…